Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Місцеві ради Львівщини вимагають покарати винних у політичній кризі в державі

13 липня відбулася позачергова сесія Жовківської районної ради з питання “Політична ситуація в Україні”. Голова районної ради В.Яцура проаналізував події у ВРУ, наголосив на тому, що відбувся обман виборців та узурпація влади представниками антидемократичних сил. Він ознайомив депутатів з проектом звернення до Президента України. Голова політради блоку „Наша Україна“ Михайло Заболоцький наголосив, що постала загроза існування української держави і закликав всіх не зменшувати політичної активності. Заступник голови районної ради Євген Маїк відзначив, що в Україні будується олігархічно-капіталістичний лад та закликав змінити політичну еліту в державі. Різко виступили представники УНП, які зачитали звернення УНП, в якому закликали Президента припинити антиукраїнську кадрову політику та переслідування членів УНП. Критично оцінив дії Президента та його оточення депутат обласної ради від БЮТ Г.Брунець. Від представника НСНУ Ф.Міколяша надійшла пропозиція поміняти лідерів партій і не включати у виборчі списки політичних банкрутів, назвати винних у цій ситуації. Депутат З.Бліхарський закликав не дискредитувати Президента як гаранта законності і висловив сумніви у доцільності нових виборів. Депутати одноголосно підтримали звернення і доручили президії відредагувати його зміст згідно з поданими пропозиціями.

13 липня відбулася сесія Мостиської районної ради. Після обговорення питання про суспільно-політичну ситуацію в Україні депутати одноголосно прийняли Звернення до Президента України і лідерів національно-демократичних сил. У Зверненні вони висловили прохання розпустити Верховну Раду України, ввести пряме президентське правління до того часу, коли стабілізація політичної ситуації стане очевидною.
13 липня відбулася сесія Перемишлянської районної ради, на якій обговорювалася політична ситуація, що склалася в державі. У зв’язку з утворенням антикризової коаліції депутати районної ради направили звернення до Президента України В.Ющенка.
13 липня відбулася позачергова сесія Сокальської районної ради. Депутати розглянули одне питання – про суспільно-політичну ситуацію в Україні. Голова районної ради О.Солодяк зачитав текст звернення до Президента України В.Ющенка та до жителів Сокальщини. Депутати засудили зрадницькі дії лідера СПУ О.Мороза, висунули вимогу до глави держави розпустити парламент та провести дострокові парламентські вибори, привести до присяги суддів Конституційного Суду, скасувати конституційну реформу, яка була прийнята з порушенням процедури і не відповідає сучасному стану українського суспільства.
13 липня відбулася сесія Сокальської міської ради з аналогічним порядком денним. Її провів міський голова П.Савчук. Депутати міської ради також прийняли звернення до Президента України  та жителів Сокальщини.
13 липня відбулася сесія Стрийської районної ради за участю голови райдержадміністрації М.Василишина, депутата обласної ради І.Караташа. Обговорювалося питання про суспільно-політичну ситуацію в України. З оцінкою та аналізом ситуації в державі виступили: Н.Брус (ВО „Батьківщина”), Є.Кухар (ВО „Свобода”), М.Магас (КУН), М.Петрівський („Пора”), О.Курило (Блок Костенка і Плюща), М.Войтович (НСНУ), І.Караташ (депутат обласної ради від ВО „Батьківщина”), М.Василишин (голова райдержадміністрації). М.Василишин відзначив, що наша держава переживає драматичний період своєї історії. Народ вірив, що Україна ступає на шлях європейського вибору. Але в державі є сили, які мають інші пріоритетні цінності, бачать інший напрямок розвитку держави. Ця ситуація привела до наслідків, які маємо зараз. Голова райдержадміністрації закликав до консолідації, не шукати ворогів поміж себе. Бо, перебуваючи в різних політичних партіях, депутати Стрийської районної ради бачать однаково кінцеву мету розвитку держави. Сесія прийняла звернення депутатів Стрийської районної ради до українського народу, Президента України та лідерів національно-демократичних сил.
14 липня відбулася позачергова сесія Бориславської міської ради, на якій було прийнято Звернення до українського народу, Президента України та лідерів національно-демократичних сил. Депутати у зверненні вимагають: негайно привести до присяги суддів Конституційного Суду та скасувати Конституційну реформу як таку, що не відповідає національним інтересам України, яку було прийнято з порушенням процедури і яка не була схваленою Українським народом.
14 липня відбулося засідання сесії Городоцької районної ради. На її розгляд виносилося питання про політичну ситуацію в Україні. З гострою критикою “Антикризової коаліції” виступили: голова районної ради Василь Полумацканич, голова райдержадміністрації, депутат районної ради Ігор Мойсин, голова РО партії „Відродження” О.Дунас, депутат обласної ради Я.Коржинський та інші. Депутати одноголосно підтримали звернення правління Обласної асоціації місцевих рад „Ради Львівщини” до Президента України В.Ющенка і аналогічне звернення позачергової сесії Львівської обласної ради до українського народу, Президента України та лідерів національно-демократичних сил.
14 липня відбулася сесія Дрогобицької міської ради, яка прийняла звернення до Президента України В.Ющенка. У зверненні йдеться: припинити повноваження Верховної Ради України; ввести пряме президентське правління; оголосити про проведення нових парламентських виборів; ініціювати запровадження інституту люстрації. Депутати Дрогобицької міської ради, висловлюючи думку мешканців міст Дрогобича і Стебника, закликають усі проукраїнські демократичні сили до готовності оборонити нашу незалежність, створити єдиний національно-демократичний блок, забезпечити поступ демократії і державотворення в Україні”. Повідомили в Управлінні з питань внутрішньої політики Львівської ОДА.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ