Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Місцеві ради Львівщини виступають за визнання на державному рівні заслуг вояків УПА

12 жовтня голова Сокальської райдержадміністрації провів засідання Координаційної ради з політичних питань. У її роботі взяли участь голова районної ради Олег Солодяк, заступник голови райдержадміністрації Михайло Христинич, голови районних організацій НРУ, УНП, Народної партії, НСНУ, ПППУ, КУН, ВО “Батьківщина”, ГП “ПОРА”, Братства вояків УПА, Спілки політв’язнів, Ради ветеранів війни і праці. Під час засідання обговорили питання: про заходи щодо підготовки святкування 64-ї річниці створення УПА; про підготовку та відзначення 88-ої річниці ЗУНР; про суспільно-політичну ситуацію в державі, області та районі.

Депутати Турківської районної ради від ВО „Свобода” О.Павлик, М.Яцкуляк, В.Нестор та голова РО ВО „Свобода” М. Калинич підготували Звернення до Президента України Віктора Ющенка з вимогою видати Указ про державне визнання національно-визвольної боротьби ОУН-УПА за незалежність України і встановлення державного свята – Дня Українського Війська.
12 жовтня депутати Дрогобицької міської ради прийняли звернення до Президента України та депутатів ВРУ, у якому вимагають визнати воїнів ОУН-УПА воюючою стороною і надати їм пільги учасників бойових дій.
А в черговому номері районного часопису “Голос відродження” надруковано лист до Президента України Віктора Ющенка від Бродівського районного Братства вояків ОУН-УПА з вимогою визнати ОУН-УПА воюючою стороною.
Повідомили „Гал-іnfо” в управлінні з питань внутрішньої політики ЛОДА.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ