Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Міжфракційне об’єднання «Наша Україна» закликає уряд Віктора Януковича не переглядати запроваджені в країні соціальні стандарти.

Депутати міжфракційного об’єднання «Наша Україна» Львівської обласної ради, висловлюють стурбованість спробою уряду на чолі з прем’єр-міністром Віктором Януковичем переглянути розмір допомоги при народженні дитини, повідомляє прес-служба ЛОО НСНУ. Текст заяви подаємо нижче: 
„Ми, депутати Львівської обласної ради, висловлюємо стурбованість спробою уряду на чолі з прем’єр-міністром Віктором Януковичем переглянути розмір допомоги при народженні дитини. Вслід за безвідповідальними заявами щодо НАТО, які є прямими порушеннями підписаного Універсалу національної єдності, Віктор Янукович намагається переглянути запроваджені в країні соціальні стандарти.
Забезпечення гідного розміру допомоги при народженні дитини було одним із ключових положень виборчої програми Президента Віктора Ющенка. З 1 квітня 2005 року допомогу при народженні дитину було збільшено в 11 разів. Держава гарантувала кожній родині чи одинокій мамі, що народила дитину, виплату 8.500 гривень. Ця програма стала серйозною матеріальною підтримкою для кожного новонародженого, підвищила довіру людей до держави. У першому півріччі 2006 року на 7% зросла народжуваність – це найвищий показник за кілька десятиліть.
Як випливає зі статті 60 урядового проекту державного бюджету на 2007 рік, Кабмін вирішив поставити виплати цієї допомоги в залежність від рівня сукупного доходу сім’ї, а також від кількості непрацездатних осіб у цій сім’ї. Тим самим завдається удар по самій ідеології допомоги при народженні, бо головне в цій допомозі – що всі діти в Україні рівні, що кожна мама може з мінімальними витратами часу отримати підтримку держави і що держава в такий спосіб заохочує народжуваність і створює умови для розвитку дитини.
З урядового проекту бюджету можна зробити висновок, що Кабмін Януковича має серйозний намір переглянути всі соціальні програми, напрацьовані двома урядами, сформованими Віктором Ющенком. Зокрема, в урядовому проекті бюджету передбачено зменшення пенсій працюючим пенсіонерам. Нагадаємо, що попередні уряди, сформовані Президентом Ющенком, не обмежували пенсій, і при цьому піднімали і мінімальну зарплату, і мінімальну пенсію.
Проект бюджету-2007 свідчить про зневажливе ставлення уряду до потреб громадян і прагнення Януковича повернутися до антинародної політики кучмівської епохи. Урядові нововведення штовхають людей на приховування своїх доходів і до тінізації економіки.
Уряд має усвідомити, що українське суспільство змінилося, і не буде більше покірно миритися зі знущаннями, як це було під час першого урядування Януковича.
Вважаємо, що допомога при народженні дитини, як і інші соціальні досягнення двох сформованих Президентом Ющенком урядів, мають бути не лише збережені, але й примножені. Лише таким чином буде реально підвищуватися добробут наших громадян, виконуватися програма Президента Ющенка „10 кроків назустріч людям” та Універсал національної єдності.”
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ