Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Могильов звільнив сім керівників ДАІ

Сьогодні, 7 лютого, в МВС України відбулася нарада з керівниками підрозділів ДАІ щодо дотримання законності працівниками Державтоінспекції під час несення служби та вдосконалення взаємовідносин із учасниками дорожнього руху. Про її результати журналістів повідомив особисто Міністр Анатолій Могильов, повідомили у ДЗГ МВС України.

Як зазначив Міністр, на цій нараді визначено нові завдання щодо покращення роботи Державтоінспекції та вдосконалення взаємовідносин із учасниками дорожнього руху, а також прийнято низку рішень та висновків, які стосуються недоліків у роботі ДАІ. Під час сьогоднішньої наради звільнено з посад семеро керівників різних ланок, починаючи від начальників ДАІ областей до командирів зводів та стройових підрозділів ДАІ.

«Це люди, які допустили недоліки у свої діяльності, я вважаю, не дозволяє їм працювати на керівних посадах в ДАІ, через це їх звільнено», - наголосив Анатолій Могильов.

Також обговорювалися питання щодо реформування Державтоінспекції та тієї нормативної бази, яка регулює діяльність ДАІ. Як зазначив Міністр, всі ці пропозиції будуть розміщені на сайті ДАІ для обговорення населення.

«Я вважаю, що обговорювати будь-які зміни, які стосуються руху автотранспорту, реєстрації, оформлення документів на транспортний засіб, пов’язані, насамперед із тим, що переважна частина населення країни має автомобілі, тому будь-які зміни торкнуться інтересів великої кількості населення України, - зазначив Міністр. – Тому всі зміни, які ми будемо вносити, ми їх опубліковуватимемо на сайті ДАІ упродовж місяця як мінімум».

Отримавши пропозиції населення про запропоновані зміни, тільки згодом після їх аналізу буде прийнято рішення про створення того, чи іншого документу і в тому вигляді, яке найбільше підтримує населення. Це, насамперед, стосується техогляду, доручення на право керування транспортними засобами. За словами Анатолія Могильова, необхідно вирішити питання щодо терміну дії водійського посвідчення, так як згідно конвенціями, які підписала Україна з ЄС, кожне водійське посвідчення повинне мати кінцевий термін дії.

«У різних країнах цей термін коливається від 5 до 10 років. Необхідно колегіально вирішити, який термін дії водійського посвідчення діятиме у нас в країні».

Акцентував свою увагу Міністр і на змінах, що стосуються адміністративного законодавства. Населення хвилює дуже високий рівень травматизму та смертності на дорогах України. Як свідчить аналіз, у більшості при ДТП найбільш тяжкі наслідки смертей наступають через нехтування та невикористання ременя безпеки.

«У тих випадках, яких його використовували – смертність набагато нижча. Тому необхідно вирішувати питання про посилення відповідальності за використання ременя безпеки. А що стосується керування транспортними засобами в нетверезому стані, то й ця тема досить актуальна. За словами Анатолія Могильова навіть високий штраф, який на даний момент існує, не є перепоною для певної категорії населення, котра дозволяє собі їздити у нетверезому стані. Деякі водії-порушники намагаються відбутися накладенням штрафу, а не позбавленням водійських прав. Я вважаю, що санкція цієї статті повинна бути безальтернативною, тобто виключно позбавлення водійського посвідчення, а не штраф. Тоді зникне питання ось таких рішень, - підкреслив Міністр. - Все це буде вирішуватися після того, як дані пропозиції про зміни будуть опубліковані на сайті ДАІ, обговорені з населенням і тільки після того будуть прийматися рішення щодо зміни тієї чи іншої норми».

Під час сьогоднішньої наради з керівниками обласних підрозділів Державтоінспекції обговорювалися й питання інформування населення про ті недоліки, які є на дорогах. Як з’ясувалося, досить часто громадяни не можуть додзвонитися за розрекламованими телефонами довіри. Тому Міністр поставив завдання всім керівникам, щоб ці телефони довіри були багатоканальними та мали реєстратори тієї інформації, яка надходить по телефону.

«Крім цього, вважаю за необхідне запровадити у кожній черговій частині обласного ДАІ мобільний телефон, на який кожен може надіслати SMS- повідомлення. Це те, що необхідно зробити найближчим часом», - підкреслив Анатолій Могильов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ