Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Молодим митцям призначать стипендії Президента України

Уряд схвалив призначення 222 стипендій Президента України молодим письменникам і митцям у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного, естрадно-циркового мистецтва та кіномистецтва. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі Міністерства культури.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України 14 серпня.   

Рішення щодо кандидатур на одержання стипендій Президента України прийнято комісією Міністерства культури з відбору кандидатів на здобуття стипендій Президента України для молодих письменників і митців у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного, естрадно-циркового мистецтва та кіномистецтва.

Встановлений розмір стипендії складає один прожитковий мінімум для працездатних осіб. Законом України "Про Державний бюджет України на 2019 рік" для виплати 222 стипендій Президента України для молодих письменників і митців у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного, естрадно-циркового мистецтва та кіномистецтва у грудні місяці передбачені кошти у сумі 466 644 грн (один прожитковий мінімум для працездатних осіб станом на 1 грудня 2019 року - 2102 грн ).

Нагадаємо, як у липні повідомляло Гал-інфо, студент Львівського коледжу транспортної інфраструктури отримуватиме стипендію імені Героїв Небесної Сотні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ