Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Монетизація пільг у залізничному транспорті стане вирішенням багатьох проблем, - Груник

«Монетизація пільг у залізничному транспорті стане вирішенням багатьох проблем з якими сьогодні стикаємось у приміському сполученні» - Іван Груник. Повідомили в прес-центрі Регіональної філії "Львівська залізниця".

Про впровадження пілотного проекту щодо монетизації пільгового проїзду громадян у приміському залізничному транспорті в.о. начальника регіональної філії «Львівська залізниця» Іван Груник розповів на III Європейському конгресі місцевого самоврядування, що відбувався у Польщі. Така перспектива чекає на жителів Львівщини вже цього року.

Про те, що Міністерство соціальної політики планує монетизувати пільги на проїзд у транспорті раніше повідомив Андрій Рева. Відповідний законопроект вже розроблено і експериментально його планують запустити на Львівщині орієнтовно із 1 липня вже цього року.

Монетизація пільг для залізничників є інструментом розвитку приміського сполучення, адже це дозволить відстежувати реальний потік пасажирів, так як не зважаючи на пільги квиток купуватимуть усі. Проблему із «невидимим попитом» буде усунено і потяги приміського сполучення будуть подаватись на маршрут із реально потрібною кількість вагонів.

До того ж, таким чином залізниці не доведеться чекати компенсаційних виплат із місцевого бюджету, який в свою чергу повинен отримати субвенцію з держбюджету на відшкодування пільгових перевезень окремих категорій громадян.

Приміське залізничне сполучення має гостру недостачу у фінансуванні, так як є збитковим. Саме монетизація пільг дасть змогу залізничникам модернізувати та забезпечити вчасний ремонт рухомого складу приміських потягів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ