Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мораторій на відчуження майна Федерації профспілок України є неправомірним – Роман Дацко

„Закон про мораторій на відчуження майна Федерації профспілок України є неправомірним і суперечить законодавству України”, – зазначив “Гал-info” голова об’єднання профспілок Львівщини, член Президії Федерації профспілок України Роман Дацко.
„Згідно зі ст. 170 ККУ втручання в роботу громадської організації карається виправними роботами. Членські внески членів профспілки належать профспілці, а не членам профспілки, і йдуть на виконання статутних зобов’язань профспілки перед її членами. Депутати не мають права втручатися у внутрішню роботу громадських організацій. Це спроба депутатів одноразово наповнити державний бюджет і задовольнити свої певні  меркантильні інтереси», – зазначив Роман Дацко.
 Також Роман Дацко розповів, що вчора представники Федерації профспілок України зустрілися з Президентом України Віктором Ющенком, на якій Президент дав зрозуміти, що накладе вето на цей закон.
Нагадаємо, що 15 січня 2007 року Верховна Рада проголосувала за прийняття в цілому законопроекту «Про мораторій на відчуження майна, що перебуває у віданні Федерації професійних спілок України». Рада установила мораторій до законодавчого визначення статусу майна, що перебуває у віданні ФПУ, а також доручила Фонду держмайна провести інвентаризацію майна ФПУ, установити, яка частка в цьому майні належить державі, і визначити перелік майна, забороненого до продажу. Крім того, Рада доручила ФДМ і правоохоронним органам перевірити законність відчуженого ФПУ майна в 2000-2006 рр. і у разі виявлення порушення законодавства вжити заходів для повернення цих об’єктів законному власнику. Відповідно до пояснювальної записки, федерація не має права одноосібно приймати рішення про розпродаж майна, що перебуває в її віданні.
Відповідно до пояснювальної записки, 21 вересня президія ФПУ прийняла постанову про подальший продаж майна, у тому числі 38 підприємств «Укрпрофоздоровниці», десятка туристичних баз та інших об’єктів «Укрпрофтуру».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ