Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Моторне мастило для Деу Ланос

Найбільш популярне авто в нашій країні — Деу Ланос. Воно використовується в якості приватного транспорту, робочого автомобіля, таксі.

Модель випускається багато років, з’явилися також оновлені моделі ZAZ Lanos, Daewoo Sens, Chevrolet Lanos. Ці машини відрізняються лише зовнішніми елементами та деяким електронним оснащенням. Але двигун та більшість механізмів залишаються незмінними. В якості мастила найкраще підійде продукція від Лікві Молі, яка надовго захистить деталі двигуна.

Особливості мотора моделі

Автомобіль отримав популярність через багато переваг:

  • економічність палива;

  • можливість самостійного ремонту;

  • постійну наявність деталей у будь-якому автомагазині;

  • доступну ціну моделі;

  • комфорт та безпеку для водія і пасажирів.

Звичайно, Ланос поступається сучасним видам техніки, але в бюджетному ціновому сегменті йому майже неможливо знайти конкурентів.

У якості двигуна взята розробка інженерів Опель, якій майже 30 років. Незважаючи на солідний вік, вона не втратила своєї актуальності та надійності. Часто власники Деу, дізнавшись, що конструкція двигуна доволі стара, вирішують, що можна заливати будь-яке мастило. Але ця помилка зазвичай коштує дорого: від неправильного вибору залежить ресурс роботи мотора.

Яку вибрати оливу?

Для двигунів від Опеля важливо, щоб мастило відповідало допуску General Motors. Сама компанія вже давно не випускає змащувальні матеріали. Продукція Elf, Liqui Moly, Castrol цілком відповідає допуску GM (на каністрі є така відмітка).

Для повного оновлення системи буде потрібно близько 4 л засобу. Кращим вибором стане покупка 5-літрової каністри, щоб залишити невелику кількість оливи.

Якщо Ланос новий, то йому буде достатньо напівсинтетичного мастила 5W-30. Після пробігу у 100-120 тис. км потрібна вже більш густа олива, наприклад, 5W-40. Це пов’язано зі зношуванням деталей двигуна та збільшенням відстані між ними. Густа змазка заповнить простір та виключить можливість підтікання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ