Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

МОЗ: керівники 130 медзакладів опрацьовують нові моделі

130 керівників закладів охорони здоров'я, що надають первинну і спеціалізовану медичну допомогу, взяли участь у НСЗУ Академія Кемп. Про це повідомили у прес-службі МОН.

Упродовж трьох днів керівники разом з міжнародними й українськими експертами обговорювали етапи трансформації системи охорони здоров' я в нових умовах.

Головною темою освітнього проекту стали умови переходу на модель фінансування від Національної служби здоров’я і робота медзакладів у 2020 році. У форматі лекцій і командної роботи проаналізували послуги, які входитимуть у програму медичних гарантій, і аспекти створення успішного спеціалізованого медзакладу у 2020 році.

"На Кемпі НСЗУ я почула конкретні послідовні кроки в трансформації системи охорони здоров'я. Я представляю однопрофільний лікувальний заклад - кардіологічну службу. На цьому заході мої сумніви та страхи щодо майбутнього розвіялись. Я почула, що мій заклад має право на життя. І дуже активне. Бо лікування інфаркту буде оплачуватися за спеціальним тарифом. Я зрозуміла, як правильно планувати фінансування закладу, в чому переваги його автономізації. У мене справді з'явилися крила та бажання йти далі, адже я побачила чіткий та зрозумілий вектор розвитку", - сказала Олена Климович, керівник Криворізької міської лікарні №9 Дніпропетровської області.

Академія Кемп стала освітнім майданчиком для управлінців закладів охорони здоров'я України, що зібрала керівників з усієї країни.

"НСЗУ Академія Кемп - це майданчик, де можна навчитися робити правильний вибір і знайти однодумців для найсильніших вчинків. Де неможливе стає реальністю тому, що є чіткий план, вміння та навички. Де рішення приймаються на основі даних, а не припущень чи відчуттів. Участь керівника в цьому заході - це перший, але дуже важливий крок на шляху його закладу до роботи в новому форматі - за договором з НСЗУ”,- сказав Олег Петренко, голова Національної служби здоров’я України.

Захід НСЗУ Академія Кемп відбувся у співпраці з україно-швейцарським проектом "Розвиток медичної освіти", який реалізується Швейцарським інститутом тропічного і громадського здоров'я за фінансової підтримки Швейцарської конфедерації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ