Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

МОЗ України розвиває систему універсального покриття в охороні здоров’я

Кожна людина повинна мати доступ до якісної медичної допомоги, якої вона потребує, не зазнаючи фінансового тягаря. Про це повідомили у прес-службі МОЗ України.

12 грудня - День універсального покриття в охороні здоров’я, який проголосила ООН. Мета цього дня - привернути увагу до необхідності розвитку надійних і стійких національних систем охорони здоров’я і розширення загального доступу до медичних послуг.

У травні 2019 року МОЗ України підписало Глобальний договір щодо прогресу задля універсального покриття в охороні здоров’я. Це сприятиме досягненню Цілей сталого розвитку та побудові більш безпечного й здоровішого світу до 2030 року. Універсальне покриття послугами охорони здоров’я (УПОЗ) охоплює багато аспектів охорони здоров’я та сприяє просуванню заходів щодо безпеки і справедливості в цій галузі. Міцне здоров’я дає дітям можливість навчатися, дорослим – отримувати дохід, бореться з соціальною та гендерною нерівністю, забезпечує підґрунтя для добробуту, довгострокового економічного розвитку.

Детальніше /за посиланням/.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ