Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

МОЗ: В Україні триває місячник боротьби із захворюванням на туберкульоз

В Україні триває місячник боротьби із захворюванням на туберкульоз. Повідомив Урядовий портал.

«Об’єднуймось, аби покласти край туберкульозу!» – під цим гаслом з 1 березня по 1 квітня у різних регіонах країни триває місячник боротьби із захворюванням на туберкульоз.

Перемогти туберкульоз остаточно не вдалося ще в жодній, навіть найрозвиненішій країні. Багато хто впевнений, що на туберкульоз хворіють представники соціально-неадаптованих верстви населення. Це поширена помилка, яка іноді може призвести до фатальних наслідків. На жаль, все частіше ця недуга вражає цілком успішних чоловіків і жінок і, що найстрашніше, посилює атаку на дітей.

Головна мета місячника боротьби із захворюванням на туберкульоз – привернути увагу громадян до проблеми боротьби з туберкульозом. На Закарпатті,  Житомирщині, Полтавщині та інших областях України вкотре акцентується увага на питаннях небезпеки захворювання та тяжких наслідків хвороби. Населенню розповідають про перші ознаки захворювання та як захиститися від цієї недуги. Важливо змінити ставлення широкого загалу до власного здоров'я.

У деяких регіонах розгорнуто роботу сучасного пересувного флюорографа, і кожен охочий має можливість пройти безкоштовне рентгенологічне обстеження та миттєво дізнатися про його результати.

Розповсюджуються пам’ятки і брошури, з яких можна детальніше дізнатися про захворювання, профілактику та лікування.

Важливо знати, що туберкульоз передається повітряно-крапельним шляхом під час спілкування з людиною, яка має відкриту форму туберкульозу. При появі таких симптомів, як кашель з виділенням мокротиння довше 3-ох тижнів, підвищення температури тіла, лихоманка, надмірна втомлюваність, втрата апетиту, швидке схуднення, нічне потовиділення, кровохаркання, обов’язково слід звернутися до свого сімейного лікаря. Чим раніше це зробити, тим вищі шанси на одужання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ