Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

МОЗ заявило про початок температурного скринінгу людей, які прибувають з Італії

Міністерство охорони здоров’я ухвалило рішення розпочати температурний скринінг на прикордонних постах, які пропускають найбільше громадян на територію України з Італії.

Про це сказав у понеділок, 24 лютого, на брифінгу у Києві заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко, передає УНН.

"Нещодавно найбільший сплеск зареєстрованих випадків (коронавірусу – ред.) відмічено в Італії. Станом на 13:00 сьогодні було зареєстровано 200 випадків, 2 з них летальні, у жінок похилого віку. Тому нами було прийняте рішення розпочати температурний скринінг на прикордонних постах, які найбільше пропускають українців і італійців на територію України", - сказав Ляшко.

З його слів, готовність до коронавірусу в Україні є.

"Але наше першочергове завдання – спробувати вжити максимум заходів для того, щоб не допустити завезення випадку інфекції на територію України", - додав заступник міністра.

Говорячи про автомобільне сполучення, голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко на брифінгу зазначив, що потенційний напрямок в’їзду громадян з Італії становить пункт пропуску "Тиса", розташований близько міста Чоп Закарпатської області. Там близько 500 автобусів на тиждень перетинають кордон за італійським напрямком.

"Завтра з 8:00 там буде забезпечено також температурна перевірка всіх транспортних засобів та пасажирів, які слідують на них", - додав прикордонник.

В Італії зафіксована вже шоста жертва коронавірусу.

Додамо, передбачається, що 14 днів - це інкубаційний період для нового коронавірусу. Це 22 лютого заявляв і секретар РНБО Олексій Данілов після появи інформації, що цей період може бути довший.

Коронавірус: інкубаційний період може бути довшим за 14 днів

Як писало Гал-інфо, в Україні на 24 лютого не зафіксовано жодного підтвердженого випадку COVID-19.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ