Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Може з'явитися відкритий реєстр місця проживання українців

У Державній міграційній службі обговорюють можливість створення відкритого реєстру місця проживання громадян. Про це в інтерв'ю Українській правді сказав глава відомства Максим Соколюк.

"Ми обговорюємо як варіант - так само, як в деяких країнах, наприклад в Грузії, зробити відкритим реєстр місця проживання", - сказав він.

Однак, за словами Соколюка, щоб дізнатися актуальне фактичне місце проживання людини, необхідно буде мати дані його ID-карти.

"Це не означає, що будь-хто зможе увійти на сайт, набрати "Іванов Іван Іванович" і подивитися, де той проживає. Для цього потрібно ввести дані ID-картки громадянина Іванова. Тобто якщо людина прийшла з новим ID, то можна ввести номер і деяку іншу інформацію з картки і перевірити його актуальне місце проживання", - пояснив чиновник.

На самій ID-карті інформації про прописку і місце проживання людини не буде, тому що це часто змінна інформація, яка потребує оновлення картки, зазначив представник ДМС.

"Має бути одна цілісна система, в якій враховується місце проживання, куди людині рахунки надсилати, і так далі. Сьогодні це Львів, завтра - Київ, післязавтра - Одеса. Поки що ця інформація пишеться і в чіп, і в базу даних. Але точкою, де вона зберігається, повинна бути саме система, а не картка. Картку теж можна втратити, отримати нову, а в системі має бути постійне актуальне місце проживання", - сказав Соколюк.

Ліга.нет

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ