Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мрія про комфортну старість: що приваблює літніх людей у приватних пансіонатах?

Поступово наше суспільство залишає думку про те, що геріатричні центри — це місце, де літні люди доживають свої останні роки, покинуті та самотні.

Натомість європейські реалії показують нам, що велика кількість людей цілеспрямовано планує свою старість у подібних закладах, відкладаючи на них гроші й прискіпливо обираючи підхожий будинок. Це цілком закономірно, адже приватні пансіонати забезпечують високий рівень комфорту, якості життя, психологічної підтримки. Далеко не кожна родина може організувати такий професійний догляд за старим родичем удома, а інколи для цього просто не вистачає кваліфікації, обладнання та досвіду.

Пансіонати для літніх людей мають все це, а також медичне обладнання та спеціалістів, послуги хоспісу та реабілітації. Принаймні, це все є у будинку для літніх людей «Гармонія», який ми відвідали, щоб пенсіонерів, що тут живуть, чому вони та їхні сім’ї обирають такий варіант догляду? Та чи подобається їм жити у геріатричному центрі? Про сам пансіонат можна більше дізнатися на сайті https://dom-prestarelih.com/.

AD_4nXd-5ljZ8LGmGL9ZQFSaf1fjMXTURQi12oq-a2F4C4YDkFbX9pU3xHOMsFpkKxuvG0ZWXBPuvO0WJcRUqMOPhpgBW8SVuD2D4GJDpSNFjC0lr2M4bGSz5LqaNlFYG-fbz_tjD1toD8AThThWxsGzzw?key=QuWqUSGV3fAlgLdrlP_Bjw

Що подобається літнім людям у геріатричному центрі «Гармонія»?

Адміністрація закладу дозволила нам приїхати та поставити декілька питань підопічним, які зараз перебувають у будинку для літніх людей. Ми поспілкувалися з людьми різного віку та положення, серед них також були хворі з обмеженими можливостями — вони особливо виділяють високий рівень комфорту у пансіонаті «Гармонія», де є все необхідне обладнання для таких пацієнтів. Серед інших переваг та особливостей життя тут пенсіонери назвали наступні:

  1. Велика увага до кожного пацієнта. Абсолютно всі опитані казали, що вони не відчувають нестачі уваги з боку персоналу. На всі їхні прохання відповідають, їм допомагають, спілкування з доглядальницями та медсестрами дружнє, тепле, довірливе. Це говорить також про психологічну безпеку та захищеність літніх людей.
  2. Цілодобовий нагляд. Якщо пенсіонеру щось потрібно, якщо йому зле, вночі чи у день, він отримує повну допомогу та увагу. Це стосується й годування, й одягання, й гігієнічних процедур.
  3. Медична складова. Також велика кількість підопічних будинку для літніх зауважили, що вони отримують високий рівень медичної допомоги. Це виражається у нагляді, щоденних оглядах лікарем, контролі прийому ліків. Також можливі послуги хоспісу та реабілітації, що особливо важливо для людей після інфарктів, інсультів, важких переломів — від правильної терапії залежить, чи поставлять їх на ноги.
  4. Психологічна підтримка, м’яка адаптація. Деякі люди, які живуть у пансіонаті «Гармонія», розповіли свої історії заселення, яке вони спочатку сприймали не надто позитивно. Але досить швидко, завдяки психологам та увазі персоналу, вони змінили свою думку.

Навіть вдома літні люди часто страждають від соціальної ізольованості. Приватний будинок для літніх людей розв’язує цю проблему не тільки завдяки організації дозвілля, але й можливості пенсіонерів спілкуватися у колі людей такого ж віку.

AD_4nXdXCBNEckCRz-biZW6kK7a9-Mm1k5Iuo1DVK2oKMOwnxzwkw53lS5N1To_1dJQsh7tT6W4z3SkrsYuEsV0_cef_hHtO5COq4NTK0WwOg0VXXbq6ejanyepEkpudgLsymcGPu7amcyjgt5CwN_XGaA?key=QuWqUSGV3fAlgLdrlP_Bjw

Умови, у яких живуть літні люди у пансіонаті

Піклування, увага, домашня атмосфера — безумовні речі, які ми помітили під час перебування на території центру «Гармонія». До речі, на території досить великій та доглянутій, з охороною, зонами та доріжками для прогулянок. Умови проживання тут радше подібні до санаторію:

  • окремі, сучасні кімнати з заселенням від 1 до 5 людей;
  • німецькі функціональні ліжка, кнопки виклику персоналу, ортопедичні матраци, телевізори, кондиціонери і, звісно ж, окремі сан.вузли;
  • комплексний догляд за підопічними, від гігієнічних процедур до годування;
  • щоденне прибирання та регулярна заміна постільної білизни, прання речей;
  • домашня їжа, яку готують на власній кухні;
  • велика територія для прогулянок;
  • можливість замовити трансфер.

Родичі можуть відвідувати своїх членів родини коли завгодно — ніяких обмежень немає. А загалом, центр «Гармонія» справив позитивне враження на нашу редакцію, як місце, де старість дійсно виглядає гідною та спокійною.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ