Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Ми не будемо створювати паркомісця на вулиці Курбаса", - Зінкевич

Напередодні, 30 жовтня, постійна депутатська рада комісії з питань транспорту, зв'язку і міської мобільності Львівської міської ради розглянула питання про створення місць для платного паркування на частині вулиці Леся Курбаса.

Фото: Гал-інфо

Директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забирало повідомив депутатам, що існує проблема з паркуванням автомобілів на цій вулиці, машини паркуються безкоштовно і в хаотичному порядку. Також, він зазначив, що ТзОВ “Пасаж Театральний” звернулося до Львівської міської ради стосовно того, щоб впорядкувати це питання, і облаштувати на даній вулиці чотири паркомісця. Ціна  оренди такого паркомісця мала бути близько 3300 грн на місяць.

Голова транспортної комісії Ігор Зінкевич не підтримав цю пропозицію, і зазначив, що вулицю не для того зробили пішохідною, щоб згодом облаштовувати на ній паркінг.

Нагадаємо, вулиця Курбаса була однією з перших пішохідних вулиць в центральній частині міста Львова. На цій вулиці розташований театр імені Леся Курбаса та велика кількість майданчиків кафе. Пішохідною вулиця стала на початку 20215 року, на ній відсутня можливість для заїзду автомобілів, встановлені лавки та висаджені дерева.

“Ця вулиця є пішохідна. Ми прийняли рішення про це ще попередньої каденції. На жаль ще спочатку там паркувались машини. Потім було прохання Галицької адміністрації зробити на даній території стовпці, щоб туди ніхто не заїжджав, а тепер дійшли до того, щоб зробити там паркомісця? Ми не будемо створювати на цій вулиці платні паркомісця”,- заявив голова комісії Ігор Зінкевич.

Однак, заступник голови комісії Андрій Стець запропонував облаштувати на даній вулиці місця для короткотривалого заїзду автомобілів для здійснення доставки для кафе та магазинів. Але і ця пропозиція не була підтримано членами комісії та питання було виключено з розгляду.

Фото: Гал-інфо

Однак зауважимо, на частині вулиці Курбаса продовжує функціонувати стихійна парковка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ