Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ми ставимо вищі вимоги до стандартів доріг ніж були раніше, - Олег Береза

Олег Береза
Олег Береза
Юрій Бучко
Юрій Бучко
1/3
Починаючи з нового року, терміни договорів на експлуатацію доріг збільшать в кілька разів. Про це Гал-інфо повідомили на сьогоднішньому брифінгу щодо підсумків ремонтної кампанії на Львівщині 2021 року.

Нагадаємо, на ремонт доріг цьогоріч виділили понад 3 мільярди гривень, проте як зазначив керівник служби автодоріг Олег Береза, на сьогодні оперативного виконання по дорогах є більш як 3,5 млрд гривень. 

“Профінансовано майже 80%, що становить близько два 2,6 млрд гривень. Хочу сказати, що в нас цього  року завершуються процедури по укладенню нових тендерних договорів на експлуатацію. Вже з наступного року та й деякі цьогорічні договори будуть тривати більше ніж три роки, бо ми ставимо вищі вимоги до стандартів ніж були раніше. І взагалі з кожним роком ми плануємо збільшувати термін експлуатації договорів, аби компаніям було цікаво вкладати більше коштів в свою техніку та використовувати сучасні підходи”, - зазначив Олег Береза.

Зауважимо, що за рік відремонтовано одну з основних доріг - Дорога Єдності М-30, яку  закінчили за максимально короткі терміни. Розпочали роботи в червні 2021 року і наразі, окрім деяких ділянок, а саме мостових переходів, усі роботи завершені.

Отож у 2021 році ремонтні роботи здійснили на ділянках:

  • Жовква - Великі Мости
  • Мостиськи - Самбір (Т14-15)
  • Миколаїв - Городок
  • від Бібрки до Романова

Додамо, що тривають значні роботи на мостах. Зокрема на обвалі, який відбувся внаслідок перевантаження машин на Н-17. Цього  року там передусім дали змогу проїзду за допомогою тимчасового мосту, а також вже встановили опори. Розпочалась реконструкція й на західному обході, де будують новий міст. 

Як повідомив  заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко, 2021 року також завершили найдовший міст в Західній Україні, а саме Східниця - с. Верхнє Синьовидне. 

Цього року служба автодоріг ще планує оголосити тендер щодо капітального ремонту шести ділянок на дорозі від Сколе до Славського та від Сколе до межі Львівської області. 

Окремо зазначили, що розпочалися активні роботи на дорозі Т1404 Червоноград - Рава-Руська. Вже виконали приблизно 20%. Роботи здебільшого виконують на ділянці від Червонограда до Белза.

“Наступного року основним проєктом буде Карпатське коло, орієнтовна вартість якого буде три мільярди гривень. Ну й те, що цього року підписано два меморандуми, один з яких - в активній фазі розробки на будівництво концесійної дороги, яка буде пролягати від Краківця до Львова, від Львова до Бродів та до Рівного. Це буде будівництво нової дороги по всіх високих стандартах європейської якості”, - додав Олег Береза.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ