Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Михайло Костюк підтримав добру традицію львівських губернаторів – з’їздив в Олеський замок

Голова Львівської облдержадміністрації Михайло Костюк побував з робочим візитом в Олеському замку. В рамках візиту він разом з директором Львівської галереї мистецтв Борисом Возницьким оглянув експозиції та приміщення музею, побував у хранилищі, що розташоване навпроти замку, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Борис Возницький розповів про основні проблемні питання реставрації пам’яток культури в області, зокрема, про необхідність ремонту покрівлі хранилища поряд із Олеським замком, яке є найбільшим у Європі з площею 4 тисячі квадратних метрів. Він повідомив, що за результатами акції «7 чудес України» Олеський замок був нагороджений спеціальною відзнакою, як визначний об’єкт культурної спадщини.

Також директор Львівської галереї мистецтв проінформував Михайла Костюка, про те, що на наукових конференціях "Ольжині читання" було встановлено походження княгині Ольги із Пліснеського городища поблизу с.Підгірці, у зв’язку з чим заплановано спорудження пам’ятника поблизу Підгорецького замку.

Нагадаємо, що Президент України Віктор Янукович, за результатами робочої поїздки до Львівської області 28 жовтня 2011 року, доручив затвердити графіки проведення протиаварійних та ремонтно-реставраційних робіт на об’єктах Золочівського, Підгорецького, Поморянського, Олеського, Свірського замків, на пам’ятках дерев’яної сакральної архітектури у Львівській області, а також вирішити в установленому порядку питання щодо фінансування відповідних робіт.

Довідка:

Олеський замок є один з найдавніших замків на наших теренах. Замок домінує в оточуючому просторі. Добре проглядається з київської траси. Одна з найяскравіших прикмет навколишньої місцевості. Замкову територію оточують парк з алеєю (з півдня) та фруктовий сад (яблуні, груші, кизил) з півночі та сходу. Під замковою горою з півночі знаходиться невеликий став, за алеєю з півдня – два інші ставки.

За типологією оборонна споруда, частково перетворена у XVIII ст. на будівлю палацового типу. Замок є пам’яткою архітектури національного значення ХІІІ-ХVIIІ ст. На сьогодні використовується Львівською галереєю мистецтв. Кількість туристів, які хотіли б відвідати замок щорічно зростає. Кошти, які отримує галерея від відвідування замку йдуть частково і на проведення реставраційних робіт та його утримання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ