Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Михайло Сендак стверджує, що «Львів-ТБ» відмовляється надати йому ефір. Телевізійники заперечують: вони готові це зробити на загальних підставах

Львів-ТБ" офіційно відмовило голові Львівської обласної ради Михайлові Сендаку у прямому ефірі – таку заяву розповсюдила сьогодні, 10 березня, прес-служба Львівської обласної ради. 23 лютого Михайло Сендак скерував лист до директора "Львів-ТБ" з проханням надати йому ефірний час для спілкування в "прямому ефірі" з виборцями. 27 лютого до обласної ради надійшла відповідь з підписом головного редактора "Львів-ТБ" Володимира Моісєєва, в якій сказано, що "Комунальне підприємство "Львів-ТБ" працює згідно із сіткою мовлення та програмної концепції, яка вже затверджена та опублікована в львівських газетах, тому надати годину ефіру нема можливості, не порушуючи затвердженого програмного розкладу. Сітка мовлення планується за два тижні наперед".
"Михайло Сендак розцінює такі самовільні дії керівництва "Львів-ТБ" порушенням Закону України "Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації" та одноосібне введення на комунальному телебаченні політичної цензури. На його думку, цензурування почалося після того, як він виступив в ефірі з представниками профспілки заводу "Сільмаш". «Це гірше від режиму Лукашенка. Я в черговий раз, але вже публічно, звертаюсь до "Львів-ТБ" з вимогою надати можливість виступити в ефірі комунального телебачення", - йдеться у заяві Михайла Сендака.
У коментарі «Гал-info» Володимир Моісєєв підтвердив, що отримував лист від Михайла Сендака і  справді відмовився надати йому ефір: «У листі, який розповсюдила прес-служба обласної ради, Михайло Сендак все пояснив правильно: ми справді не можемо ламати сітку мовлення. Нехай Михайло Сендак звернеться хоча б за два тижні, коли формується сітка мовлення, і ми надамо йому ефір, оскільки зобов’язані зробити це згідно з законом. Хоча свого часу колектив і висував умову, щоб Михайло Сендак вибачився, чого він, до речі, не зробив».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ