Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мир можливий лише після перемоги над російським агресором - Тягнибок

На Східний фронт відправились біля 400 бойових прапорів комбатантського об'єднання «Легіон Свободи», які були у неділю в день Прапора освяченні намісником Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря архімандритом Агапієм. Знамена передали у 46 підрозділів Збройних Сил України, Нацгвардії та МВС, де служать свободівці. За словами депутата-свободівця Юрія Сиротюка, освячення прапорів наповнює їх особливим змістом.

«Прапор - це певний символ, і він має мати змістовне наповнення. Ми віримо, для перемоги у війні, має бути поєднано гасло «Бог і Україна». Не просто має бути прапор, а освячений. На фронті це всі відчувають. Кожен наш солдат повинен мати такий оберіг. Щоб кожен наш солдат розумів, що прапор - це частинка Батьківщини з тобою», - вважає Юрій Сиротюк.

На думку лідера ВО «Свобода» Олега Тягнибока, суспільство повинно підтримати українських бійців, що на Донбасі боронять Україну, тому що корупція та загравання з ворогом з боку влади деморалізують бойовий дух армії.

 «Усі ми хочемо, аби мир настав якнайшвидше і тому кожен боєць «Легіону Свободи» нині говорить, що ми б’ємося за мир на своїй Богом даній землі. Але усвідомлюємо, що мир буде тоді, коли здобудемо перемогу над нашим одвічним московським ворогом-більшовиком. Але ніколи не буде миру, якщо влада сідатиме за стіл переговорів із Путіним та його прихвоснями... Мені дуже прикро, що ця влада, з якою ми ще вчора пліч-о-пліч стояли на Майдані та боролися проти того режиму Януковича, перетворилася в тих самих януковичів. Почала діяти і робити не в інтересах української держави, а почала діяти в інтересах своєї власної кишені і на потребу московському агресору», - підкреслив Олег Тягнибок.

Як зазначив голова секретаріату ВО «Свобода» Олександр Мирний, влада ігнорує потреби військових на фронті, та нехтує правами українців.

«Вкотре нагадуємо владі, що ми українці і ми на своїй Богом даній землі... Ми маємо пам’ятати, що ті хлопці, які зараз тримають в руках ці прапори, і ті хлопці, які отримають наші посвячені прапори, вони дають нам час для того, щоби ми в решті решт навели порядок тут. Тому що, якщо ми програємо тут, то тих хлопців зіллють зразу, що ми бачимо на сьогоднішній день відбувається. Тому що, кому війна, а кому рідна мати. Заробляти мільярди - що може бути більш підло?! Пригноблювати людей і обкладати їх податками - що може бути більшим злочином?!» - наголосив Олександр Мирний.

Нагадаємо,  «Легіон Свободи» - комбатантське об'єднання усіх свободівців, які в складі Збройних Сил України, Національної гвардії, спецпідрозділів МВС та добровольчих батальйонів беруть участь у АТО. Очолює «Легіон Свободи», до складу якого входять понад 1000 свободівців, командир «Карпатської Січі» Олег Куцин.

До «Легіону Свободи» входять 138 депутатів різних рівнів рад та інших посадових осіб органів державного управління та місцевого самоврядування: 6 народних депутатів України (Руслан Кошулинський, Юрій Сиротюк, Олексій Кайда, Маркіян Лопачак, Андрій Тягнибок, Олександр Марченко), 15 депутатів обласних та Київської міської рад (в т.ч. 1 - голова Івано-Франківської обласної ради Скрипничук Василь), 56 депутатів районних рад (в т.ч. 1 голова районної ради), 48 депутатів міських рад (серед них 3 секретаря міських рад), 7 екс-голів РДА, 6 - інших посадових осіб.

В ході АТО «Легіон Свободи» втратив 21 бійця. 81 вояк «Легіону Свободи» дістав поранення різного ступеню тяжкості. 61 бійця нагороджено найвищою партійною нагородою - золотим значком. Із них 11 - посмертно. 24 бійця «Легіону Свободи» нагороджено державними нагородами.

032.ua

 
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ