Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мир у галицькому дербі: ФК „Львів” розійшовся внічию з івано-франківським „Спартаком”

У матчі 15-го туру першості України з футболу серед команд першої ліги ФК „Львів” вперше в сезоні зіграв внічию. Мирну угоду було підписано в галицькому дербі, в якому на полі івано-франківського стадіону „Рух” львів’яни зійшлися в очному протистоянні з місцевим „Спартаком”.
На перебіг подій у матчі в значній мірі вплинув стан зеленого газону багатостраждального стадіону „Рух”. Зазначимо, що реконструкція трав’яного газону на головній спортивній споруді Івано-Франківська триває вже понад двадцять років, але результат наразі як то кажуть у футболі нульовий.
Звісно, що за таких умов у гравців обох команд було чимало браку. Однак інколи футболістам вдавалося доводити свої комбінації до логічного завершення, себто до ударів по воротам. У першому таймі більш активними були гості, які після поразок у двох останніх матчах першості горіли бажанням поповнити свій очковий багаж. Тому цілком справедливим було те, що наприкінці тайму м’яч опинився у воротах господарів. На 44-й хв. один з братів-близнюків Баранців Борис завдав сильного удару з-за меж штрафного майданчика, і м’яч, вдарившись об ногу когось із захисників „Спартака”, змінив траєкторію і влетів у сітку – 1:0. 18-річний воротар господарів Андрій Новак у своє виправдання лише розвів руками.
Після відпочинку івано-франківці активізувалися і перехопили ініціативу. Однак довший час захист львів’ян діяв безпомилково. І все ж господарі домоглися свого. На 80-й хв. Борис Баранець пропустив прохід Андрія Олійника, а Володимир Лукашук, рятуючи ситуацію, в трьох метрах від штрафного майданчика порушив правила проти спартаківця. Виконати штрафний удар взявся Владислав Коробкін. І зробив він це просто блискуче – м’яч, оминувши стінку, приземлився разом із воротарем ФК „Львів” Олександром Бабаком за лінією воріт – 1:1. В заключні десять хвилин гості намагалися вирвати перемогу, але більше голів у цьому матчі глядачі не побачили.
Зазначимо, що обидві команди вперше в сезоні зіграли внічию. Втративши два чергові пункти, ФК „Львів”, маючи в своєму активі 22 очки, в турнірній таблиці опустився на 13-те місце. А „Спартак”, у якого стало 10 очок, й надалі посідає 18-ту позицію. Лідирує в боротьбі за підвищення в класі столична „Оболонь” – 34 пункти. До речі, в цьому турі кияни в гостях сенсаційно поступилися ще одному представнику галицького футболу бурштинському „Енергетику” – 0:2. Ця невдача скоротила відрив „пивоварів” від найближчих переслідувачів – ужгородського „Закарпаття” та охтирського „Нафтовика” до двох очок.
Богдан Бандура (головний тренер ФК „Львів”): 
— На такому газоні футболістові важко показати свою майстерність, а це дуже важливо. У другому таймі старалися берегти м’яч, але не втримали переможного рахунку. Футболісти помилялися у простих ситуаціях, особливо при завершенні атак. Команди обмінялися голами, і в підсумку – нічия, але ця гра мені не сподобалася.
Юрій Шулятицький (в. о. головного тренера „Спартака”):
— Після останніх змін в команді непросто було налаштувати гравців на матч проти львів’ян. Хочеться вірити, що в наступних поєдинках нам вдасться знайти кращу і результативнішу гру. Я з великою повагою ставлюся до ФК „Львів”, який нас добряче проекзаменував, і із задоволенням подаю руку Богдану Бандурі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ