Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мирослав Сеник нагородив почесними грамотами облдержадміністрації рятувальників, що відзначились під час ліквідації земельного провалу у селі Піски

Сьогодні, 23 березня, перший заступник голови облдержадміністрації Мирослав Сеник нагородив почесними грамотами облдержадміністрації рятувальників, що відзначились під час ліквідації земельного провалля у с.Піски Пустомитівського району. Почесні грамоти отримали голова правління ВАТ “Львівське ПМК-7” Іван Буга, начальник філії “Пустомитівський райавтодор” Ігор Винар, бульдозерист ВАТ “Львівське ПМК-7” Володимир Серняк, оператор будівельних машин ДП “Граніт Україна” Любе Мітревскі, водій автомашини філії “Пустомитівський райавтодор” Михайло Павлюк та заступник голови Пустомитівської райдержадміністрації, начальник штабу з ліквідації надзвичайних ситуацій Володимир Шуркало. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.
Нагадаємо, 22 лютого у с. Пісках Пустомитівського району внаслідок карстового провалу було зруйновано два житлових будинки та два будинки отримали пошкодження.
Особовим складом Головного управління МНС України у Львівській області врятовано майно зазначених домоволодінь, за винятком майна у самому житловому будинку №103 та близько 20% майна та домашніх речей у будинку №104.
Для ліквідації наслідків НС у Пустомитівській райдержадміністрації був створений Штаб з ліквідації надзвичайної ситуації, який очолив заступник голови РДА Володимир Шуркало.
Робота з ліквідації наслідків НС проводилась за трьома напрямками:
Ліквідація карстового провалля (виконана Філією Пустомитівського райавтодор та ВАТ “Львівське ПМК-7 і завершена 6 березня, при цьому у карстове провалля засипано 3037м3 глини, вартість робіт становить 62 375 грн.)
Проведення невідкладних геологічних досліджень у карстонебезпечній зоні (роботи виконуються ДП “Західукргеологія”, вартість робіт становить 73 107 грн., попередні висновки надані Пустомитівській РДА 15 березня) з подальшим проведенням досліджень та моніторингу екзогенних процесів у всій карстонебезпечній зоні с.Піски протягом 2006 року і наступних років.
Відшкодування шкоди особам (сім’ям), постраждалим внаслідок НС (4 домоволодіння).
Всього постраждалі сім’ї отримують на відшкодування шкоди та матеріальну допомогу на суму 97 170 грн. у т.ч. за рахунок коштів резервного фонду обласного бюджету – 30 тис грн.., обласної ради – 30 тис.грн., районного бюджету – 25,67 тис.грн.., страхового відшкодування, допомоги депутата обласної ради Михайла Брегіна та з інших джерел. Висновки на основі проведеної роботи структурних підрозділів ДП “Західукргеологія” дозволили зняти соціальну напругу серед населення села.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ