Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мирослав Сеник привітав Генерального Консула Польщі у Львові з нагоди національного свята Республіки Польща - Дня Конституції

 Голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник привітав Генерального Консула Республіки Польщі у Львові Вєслава Осуховського з національниим святом РП - Днем Конституції 3-го Мая. Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної ради.
"Сьогодні ми разом із сусідами-поляками відзначаємо 215-ту річницю однієї з найстарших у світі Конституцій, - йдеться у вітальній телеграмі голови ЛОР. - Прийнята у 1791 році, внаслідок як тоді говорили, "лагідної революції", вона визнана видатним документом тої епохи, який унормовував суспільний устрій Речі Посполитої. Конституція 3-го мая стала символом польської державності, символом прихильності поляків до європейських і демократичних традицій. І що найважливіше для нас - християн, Конституція закріпила офіційний статус Римо-Католицької Церкви і при цьому визнавала свободу інших віросповідань. Переходячи від минулого до сучасності хочу зазначити, що приклад наших сусідів-поляків в обстоюванні своєї державності, своєї релігії, своїх людських прав і свобод завжди надихав і нас, українців. Ми вдячні своїм сусідам-полякам у Львові й у Польщі за підтримку Президента Ющенка та демократії в Україні як під час "помаранчевої революції", так  і сьогодні".
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ