Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мирослава Дякович вдруге звернулася до начальника СБУ у Львівській області

Почесний консул Німеччини у Львові  Мирослава Дякович звернулася до начальника Управління СБУ у Львівській області Володимира Хімея. Заяву подаємо повнотекстово:
„Шановний Володимире Васильовичу!
Змушена звернутися до Вас, як до начальника УСБУ у Львівській області, з повторною заявою.
Перша моя заява (від 5 червня 2006 р. за № 53/06), яка була надіслана на Ваше ім’я, містила повідомлення  про те, що проти мене, як почесного консула Німеччини у Львові, невідомі особи організували кампанію з дискредитації. Як я розумію, моя заява залишилася без належної уваги з боку Ваших працівників (навіть у відповіді, яку я отримала, переплутано моє по-батькові). Неприйняття передбачених законодавством заходів на мою заяву, і викликана цим безкарність осіб, які намагаються дискредитувати мене, спонукала цих осіб на  чергові провокації, вчинені 20-21 червня 2006 р. проти мене, як почесного консула Німеччини у Львові.
Під час моєї робочої поїздки у Київ та зустрічі з послом Німеччини в Україні, де обговорювалися державної ваги питання, невідомі особи підло, скориставшись моєю відсутністю, за спиною знову організували у Львові провокаційну кампанію з дискредитаційною метою проти мене, як представника іноземної держави.
З цією метою 19 червня вони поширили в Інтернеті інформацію про проведення 20 червня в Західній інформаційній корпорації у Львові прес-конференції про нібито нові подробиці дискредитації моєї посади, як почесного консула Німеччини у Львові, у так званій „справі „Міленіуму”, на яку запрошували журналістів усіх ЗМІ України. Тобто в день моєї зустрічі з послом Німеччини в Україні, у Львові 20 червня у спішному порядку адвокат Перунов Віктор, діючи нібито від імені громадянина Росії Шалая Нестора, свідомо розповсюджував  про мене провокаційні чутки, які ніколи не відповідали дійсності. Практично, він вилив чергову порцію бруду на мене, як почесного консула Німеччини у Львові, що спровокувало поширення в Інтернет-виданнях інформації буцімто проти мене, як почесного консула, Львівська обласна прокуратура порушила кримінальну справу, що є суцільною брехнею (сайт „Кримінальна Україна” та інші), в чому легко переконатися.
21 червня у Львові невідомі особи розписали стіни будинків і навіть оперного театру явно провокаційними текстами. Всі наведені дані об’єктивно свідчать про цілеспрямовану компанію, яка проводиться не якимись окремими особами-аматорами, а організовано професійними провокаторами.
І всі ці провокаційні заходи відбулися після того, як 16 червня я звернулася з офіційною заявою на ім’я Президента України, Міністра Закордонних Справ України, Голови СБУ, Генерального прокурора України, у якій поінформувала про низку провокаційних інсинуацій, погроз і шантажу, задіяних проти мене, як почесного консула Німеччини у Львові, з метою змінити вектор відносин у стосунках між Німеччиною та Львовом і попросила вжити відповідних заходів.
Провокаційні події 19-21 червня, спрямовані проти мене, - це вже не перша спроба дискредитувати мене, як почесного консула останнім часом. Починаючи з кінця травня 2006 р. група невідомих осіб організували справжню травлю мене, як почесного консула Німеччини у Львові із залученням Інтернет-видань та ЗМІ. І все це, як не прикро, відбувається за повного байдужого відсторонення з боку державних структур, хоча, згідно з Віденською конвенцією від 24 квітня 1963 року почесний консул іноземної держави перебуває під дипломатичним імунітетом та привілеями на території держави, де він виконує свої функції, та під захистом цієї держави (ст. ст. 40, 64 Віденської конвенції).
Враховуючи позитивну тенденцію розвитку двосторонніх стосунків між Німеччиною та Україною, досягнуту особливо в останні роки, збереження формату щорічних консультацій українського президента й німецького канцлера та активну участь з боку Німеччини у питаннях євроінтеграції України, вважаю такі дії з боку групи невідомих осіб явно антиукраїнського спрямування щодо мене, як почесного консула Німеччини у Львові, яка зробила чимало для зміцнення і розширення політико-економічних стосунків та транскордонного співробітництва між Німеччиною і Львовом, провокативними, неприпустимими і такими, що нагнітають напруження у стосунках між обома державами. Я вже не говорю про інспіровану в передвиборних цілях скандальну історію з візами для українських любителів Кельнського собору, яка залишила серйозний негативний відбиток на міждержавному рівні.
Прошу зупинити дискредитаційну кампанію, розгорнуту антиукраїнськими силами у Львові проти мене, як представника держави Німеччини в Україні, вжити у терміновому порядку усіх необхідних заходів з метою запобігти подальшим активним спробам групи зацікавлених осіб антиукраїнського спрямування розхитати на фоні антиукраїнських, антидержавних конфліктів у Криму, Миколаєві, Херсоні міждержавні стосунки, посилити нагнітання напруженості з Євросоюзом, до якого входить держава Німеччина і до якого прагне увійти Україна, запобігти провокаційним заходам, які мають на меті зірвати прагнення України інтегрувати у високорозвинені європейські країни, а також з’ясувати, чому саме в цей період – наприкінці травня-початку червня 2006 р., коли стосунки між Німеччиною та Україною набули нового позитивного імпульсу та активно вирішуються питання інвестиційної політики в Україну. Тим більше, прошу встановити, що це за зацікавлені особи з’явилися у Львівській обласній прокуратурі, які в терміновому порядку порушують кримінальні справи, прагнучи за будь-яку ціну прив’язати до них мене, як почесного консула Німеччини у Львові, а інші зацікавлені особи провокують проведення різного роду прес-конференції явно провокативного антидержавного характеру.”
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ