Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Миші для геймера: три головні критерії вибору

Останнім часом комп’ютерні ігри стали не просто черговою розвагою, але й таким собі професійним захопленням.

Згадати хоча б різноманітні турніри і змагання, які, окрім задоволення, приносять ще й непоганий дохід. І для того, щоб бути значимим учасником великої геймінгової сімї, важливо мати і висококласні навички, і відповідне технічне устаткування – потужний комп, функціональну клавіатуру, якісні наушники та спеціальну ігрову мишку, яка є надважливою складовою ігрового процесу.

Як і вибір комп’ютера, ігрові миші також повинні обиратися і купуватися відповідально, уважно та без поспіху. Адже від цього в перспективі залежатиме практичність та зручність її використання, а також, що важливо, термін її експлуатації. Якщо досвідчені геймери вже знають, як правильно вибирати мишу, то для новачків цієї справи не зайвим буде озброїтись певними критеріями, які стануть своєрідним дороговказом на шляху до купівлі підхожого аксесуару.

Тільки професійний аксесуар

Правило просте: зупиняйте свій вибір саме на ігрових мишах, які й створені спеціального для такого використання. Мова йде й ергономічність, і відповідні технічні параметри, і сучасний дизайн, і безліч інших «фішок», які зазвичай характерні виключно для геймерських аксесуарів.

Бо ж якщо ви, приміром, купите звичайну мишку, не варто очікувати від неї чогось особливо під час ігрового процесу. Варто це врахувати.

Лазерна чи оптична?

В даному випадку варто розуміти головні відмінності:

  • Лазерну мишку можна використовувати без килимка, тобто на будь-якій рівній поверхні. Крім того, ще одним плюсом аксесуара на основі лазерної технології – низьке споживання енергій (для когось це принципове питання). Серед особливостей – висока роздільна здатність та оптимальна чутливість.
  • Оптичну ігрову мишку можна використовувати лише у парі з спеціальним килимком. Загалом такі аксесуари мають нижчу чутливість, але мають високу точність руху курсору.

Дизайн

Для справжнього геймера зовнішній вигляд миші теж має величезне значення. Вітається тематичне оформлення, яскраве підсвічування, а також присутність додаткових кнопок, прорезинених вставок та інших елементів, які покращують експлуатацію пристрою.

І ще одна важлива порада: орієнтуйтеся на відомих виробників ігрових мишей. Так ви зробите вибір на користь якісних аксесуарів, які матимуть першокласні характеристики та прослужать вам максимально довго в режимі активного використання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ