Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Митники вилучили ліки, які ввезли до України за завищеною вартістю

Понад 243 тис. упаковок лікарських засобів надійшло з німецького Баден-Бадена на адресу вітчизняного підприємства та були заявлені до митного оформлення у митниці загальною вартістю понад 10 млн грн, повідомила прес-служба ДМСУ.

Під час митного оформлення цієї партії ліків столичні митники звернули увагу, що вітчизняне підприємство, яке постійно співпрацювало безпосередньо з заводом-виробником лікарських засобів, останнім часом здійснює свої операції через американського посередника.

Залучивши наявні оперативні ресурси, митники виявили автентичні документи на вантаж. Таким чином було з‘ясовано, що реальна вартість лікарських засобів становить близько 6 млн грн, а не понад 10 млн грн як було заявлено українській митниці.

Оскільки українське законодавство звільняє від оподаткування операції з ввезення в Україну лікарських засобів, які занесені до Державного реєстру, то ділки умисно завищили вартість ліків, які в будь-якому разі не обкладаються податками, а вивільненими після даної афери коштами планували скористатисяу зручний для себе спосіб.

Не можна виключати і факту, що ліки за такими астрономічними сумами могли попасти до лікарських установ, які фінансуються за державні кошти.

На даний час складено протокол про порушення митних правил за ознаками порушення ст.352 Митного кодексу України. Ліки вилучено до рішення суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ