Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Митрополит Антоній помер від ускладнень після COVID-19

23 березня 2021 р. на 55-му році життя від ускладнень після коронавірусної хвороби відійшов до Господа митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній (в миру – Владислав Васильович Махота). Про це інформує Пресслужба Київської Митрополії Української Православної Церкви.

Митрополит Антоній (Махота) народився 8 листопада 1966 р. у селі Слатине Золочівського району Харківської області. У 1991 р. закінчив Харківський політехнічний інститут.

У священному сані – з 1991 року, з 1994 по 1995  рік служив у Кримській єпархії Московського Патріархату, перейшов до Української Православної Церкви Київського Патріархату.

З березня 1995 по липень 1996 року – настоятель собору святих Володимира і Ольги УПЦ КП у м. Сімферополі, секретар Кримської єпархії. З липня 1996 р., після постригу в чернецтво та архієрейського рукоположення, ніс служіння єпископа Сімферопольського і Кримського УПЦ КП. В 1997 р. призначений єпископом Хмельницьким і Кам’янець-Подільським УПЦ КП, відтоді очолюючи та плідно розбудовуючи цю єпархію до часу свого упокоєння.

У 2004 р. владика був піднесений до сану архієпископа, а у 2012 році – до сану митрополита. В об’єднаній помісній Православній Церкві України також ніс послух заступника голови Синодальної Статутної комісії.

Митрополит Антоній був дбайливим архіпастирем, самовідданим трудівником на Божій ниві, щирим духовним наставником і молитовником та світлою й добросердною людиною.

Нехай Господь прийме його душу в Оселі Небесні! Співчуття рідним і близьким, осиротілій пастві Хмельниччини.

Царство Небесне, вічна пам‘ять і вічний спокій новопреставленому митрополиту Антонію!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ