Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

МЗС: реакція Заходу на вибори демонструє, що в Україні — стала демократія

Численні вітання з перемогою на виборах, які отримав від західних партнерів Володимир Зеленський, демонструють, що в Україні демократичні процеси стали реальністю, заявив директор політичного департаменту Міністерства закордонних справ України Олексій Макєєв.

Про це пише Громадське.

"Станом на сьогодні понад 30 очільників держав і міжнародних організацій надіслали привітання обраному президенту Володимиру Зеленському. Це відбувалося дуже швидко — буквально за добу. Основні партнери відреагували — президент США, президент Польщі, лідери держав Балтії, ЄС, НАТО", — розповів Макєєв в ефірі програми "Нині вже" на Громадському.

Він пояснив, що в світовій політиці подібні вітання — це вітання не лише переможцю виборів.

"Це поздоровлення і народу України за вибір, поздоровлення уряду, президенту, парламенту, громадянському суспільству, ЗМІ за те, що в Україні сьогодні є стала демократія — демократичні процеси і демократичні вибори це реальність. Це сьогодні підтвердили й спостерігачі ОБСЄ. Це чіткий сигнал — Україна належить до демократичної спільноти, де вибори відбуваються відповідно до всіх стандартів", — наголосив директор політичного департаменту МЗС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ