Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

МЗС висловив протест через засудження в Росії чотирьох кримських татар

Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв'язку з незаконним засудженням на території Росії чотирьох кримських татар за звинуваченням у зв'язках з організацією "Хізб ут-Тахрір". Про це написала у Twitter речник МЗС Мар'яна Беца.

"Цинізм держави-окупанта: Умерова звільнили з лікарні і одночасно незаконно засудили чотирьох кримських татар до 7 і 5 років ... Висловлюємо протест у зв'язку з незаконними вироками. Вимагаємо від РФ припинити репресії проти кримських татар", - написала вона.

Нагадаємо, Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив чотирьох кримських татар, які звинувачувалися в зв'язках з організацією "Хізб ут-Тахрір". Згідно з рішенням суду, Руслан Зейтуллаєв, якого підозрювали в організації "Хізб ут-Тахрір", засуджений до років в 7 років ув'язнення, Ферат Сайфуллаев, Рустем Ваїтов і Юрій Прімов отримали по 5 років позбавлення волі. Всі фігуранти справи будуть відбувати покарання в колонії загального режиму.

Суд над кримськими татарами почався в червні. Їх заарештували взимку 2015 року в анексованому Севастополі і звинувачують в участі в ісламській організації «Хізб ут-Тахрір».​

11 і 12 лютого 2016 року російські силовики провели серію обшуків і затримань у будинках прихильників ісламу. Загалом затримали 14 людей, з них заарештували чотирьох.

«Хізб ут-Тахрір» – міжнародна ісламська політична організація. Її офіційно декларованою метою є встановлення ісламської держави і мусульманського способу життя. Ця організація заборонена в Росії, Казахстані та Німеччині; в Україні та інших країнах вона може діяти легально.

Тиждень.ua
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ