Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На 1+1 вважають, що українська мова - це мова для комедій

Комедійні серіали 1+1 на 2020 рік були зняті виключно українською мовою, тоді як всі 7 мелодрам — російською. Про це розповіла продюсерка серіалів та фільмів телеканалу Олена Єремєєва, в інтерв'ю Телекритиці.
Ілюстративне фото "Телекритика".

Як повідомляє Читомо, вона вважає, що знайти тональність української мови, щоб глядач її сприймав, досить непросто.

«За нашими спостереженнями, мелодрами українською мовою дивляться гірше, ніж комедії. Подивившись комедії, потрапивши у вир подій, вони просто не помічають, якою мовою вони дивляться продукт. Продукти у весняному сезоні ми зробили російською мовою, тому що українська складніше дається для цього жанру. Акторам поки ще важко працювати українською. Це збільшує виробництво, що потім впливає на бюджет. З комедіями українською простіше», — заявила Єремєєва.

Ще однією причиною зйомок серіалів російською представники 1+1 називають дистрибуцію в країнах СНД.

Як пояснив генеральний продюсер «1+1», керівник «Телевізійного бізнесу» 1+1 media Максим Кривицький, україномовні серіали зараз показують тільки на території України, без продажу за кордон.

«Для продажу закладена мета виробництва російською. Серіали, які вимагають адаптації на російську мову, не закладені в бізнес-модель як потенційний продукт для продажу. Ми розуміємо — щоб відповідати квотам, нам потрібні україномовні серіали. Тому ми варіюємо — частину серіалів виробляємо російською, частину — українською. Також в числі наших партнерів є компанії, які виробляють тут — і для нас, і для Росії. У майбутньому вони планують працювати і для Європи», — зазначив він.

«Нам дуже подобається писати українською, виробляти продукт українською. Але україномовний продукт поки не так добре продається, як хотілося б. Наш департамент дистрибуції, який очолює Інна Філіпова, веде переговори з різними країнами. Наприклад, Грузію цікавить все, що зроблене тут — українською та російською мовами. Але є країни Прибалтики, Казахстан, Білорусь, які купують російськомовний продукт», — додала Єремєєва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ