Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

На 23 підприємствах Львова виявлено порушення з виплати зарплати

Виконавчі органи ЛМР спільно з працівниками СДЗБЕЗ ЛМУ ГУМВС України у Львівській області, районних ДПІ м. Львова, районних управлінь Пенсійного фонду та Львівського міського центру зайнятості впродовж 2014 року у результаті спільних обстежень виявили порушення на 23 суб’єктах підприємницької діяльності, які свідомо виплачували заробітну плату працівникам меншу або на рівні мінімальної та використовували робочу силу 13 працівників без належного оформлення, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

В результаті, із 12 працівниками були офіційно оформлені трудові відносини, керівники цих підприємств погодились підвищити заробітну плату своїм робітникам.

«Однак, є й проблемні випадки, коли власники підприємств не реагують на зауваження служб та не виконують своїх раніше наданих зобов’язань щодо усунення виявлених порушень. По таких 2-ох СПД матеріали скеровані в Територіальну державну інспекцію з питань праці у Львівській області для проведення фактичної перевірки на предмет дотримання чинного законодавства з оплати праці. У випадку підтвердження порушення, матеріали будуть скеровані до районного суду Львова», - зазначили у департаменті економічної політики ЛМР.

У департаменті економічної політики ЛМР наголошують, що укладення трудового договору та запис у трудовій книжці дає можливість найманому працівнику бути захищеним чинним законодавством в разі порушення його прав, а саме: в разі затримки в розрахунку по заробітній платі або у відмові оплати праці за виконану роботу, в разі недодержання зобов’язань роботодавця тощо. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ