Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На 9 травня в Україні постраждало вісім поліцейських і 32 цивільних - Князєв

Під час заходів 9 травня в різних областях України постраждало 8 поліцейських і 32 цивільні особи.Про це голова Нацполіції Сергій Князєв сказав на засіданні уряду у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Загалом за період заходів (9 травня - ред.) тілесні ушкодження отримали вісім правоохоронців. Шестеро у Дніпрі, по одному у Києві та Запоріжжі. З приводу отримання тілесних ушкоджень до органів поліції звернулися 32 цивільні особи", - сказав Князєв.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман подякував поліцейським, які гідно виконали свою роботу під час масових акцій, і закликав швидко розслідувати події в Дніпрі 9 травня. Про це він заявив у ході засідання уряду.

Гройсман заявив, що у цілому поліція контролювала ситуацію під час Дня перемоги над нацизмом, крім Дніпра

"У цілому я хочу подякувати всім правоохоронцям по всій території нашої держави, що в ті дні, коли вони знають, що плануються масові провокації, вони, у принципі, свою роботу роблять", - сказав Гройсман.

За його словами, загалом в Україні під час травневих свят поліція контролювала ситуацію, окрім Дніпра.

"Я ще раз наголошую на тому, що треба швидко завершувати розслідування. 10 червня, як було сказано, оприлюднити всі результати, щоб ситуація була абсолютно відомою для  всіх українських громадян", - наголосив Прем'єр-міністр на важливості розслідування подій у Дніпрі 9 травня.

Як повідомлялося, найбільші сутички під час масових заходів з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні сталися у Дніпрі біля пам’ятника Вічної слави, де поліція застосувала кийки і сльозогінний газ.

 Конфлікт спалахнув на підході до пам’ятника, під час проходження колони, організованої партією "Опозиційний блок", після того, як демобілізовані бійці АТО зажадали від організаторів ходи відмовитися від використання партійної символіки.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ