Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На архітектурний фестиваль “ВЕЖА” витратили майже мільйон гривень

Нещодавно у Львові завершився третій Міжнародний фестиваль архітектури та мистецтв “ВЕЖА”. Про підсумки фестивалю та плани з організації наступного фестивалю у 2022 році журналісту Гал-інфо розповіли на пресконференції, яка відбулась в Пороховій вежі.

Як зазначив голова Львівської обласної організації Національної спілки архітекторів Микола Шеремета, фестиваль відбувся досить успішно.

“Ми будемо далі продовжувати не тільки розвивати формат, а й можливо його змінювати. У зв’язку з тим, що наступного року виповнюється 500 років Пороховій вежі, ми маємо хорошу ювілейну дату щоби організувати фестиваль, адже я вважаю, що Фестиваль ВЕЖА 4.0 має бачити вся Україна”, - додав Микола Шеремета.

Нагадаємо, що події фестивалю були організовані не лише у традиційній локації - Львівському будинку архітектора Пороховій вежі, а й у Свіржі та ще понад 10 локацій, які були розташовані по всьому місту. 

“На перспективу я думаю, що цей фестиваль буде відбуватися кожного року тому, що це безперечно колосальна платформа для обміну досвідом і для того, щоб архітектори могли спілкуватись. Я думаю, що ми будемо проводити фестиваль не тільки в рамках семінару місто-спадщина, а напрацюємо ще декілька можливостей і профінансуємо збоку ЛОДА ”, - зазначила очільниця департаменту архітектури та розвитку містобудування ЛОДА Олена Василько.

Загалом на організацію фестивалю було виділено близько одного мільйону. У фестивалю було багато партнерів, зокрема їх підтримали Львівська міська рада, Львівська обласна державна адміністрація та Львівська обласна рада. 

Як повідомила директорка департаменту розвитку ЛМР Наталія Бунда: “Нам було важливо цього року підтримати фестиваль архітектури тому, що ми маємо амбітні плани обов’язково збільшувати фінансову підтримку й на наступні роки, бо бачимо в цьому фестивалі величезний потенціал. Як мешканці такого культурно-історичного міста ми часто не помічаємо, що нас оточує. Для цього й потрібен цей фестиваль, щоб ми усвідомлювали досягнення тих архітекторів, які жили і будували наше місто та самі створювали нові споруди, якими будемо пишатися і ми і наші нащадки”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ