Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Буковині працівники МНС врятували близько 100 лебедів, які замерзали на ставку

Сильні морози, які вже майже тиждень тримаються в Чернівецькій області, скували кригою ставки та озера. Це заледве не призвело до загибелі популяції лебедів, які місцем своєї зимівлі обрали місцевий ставок у селі Чортория Кіцманського району. Про це повідомила прес-служба МНС України.

Коли ставок почав замерзати, місцеві мешканці намагалися прорубувати та розширювати ополонки, аби лебеді могли плавати у воді, потроху підгодовували птахів. Коли селяни зрозуміли, що своїми силами їм не впоратись, звернулися за допомогою до рятувальників. Працівники Кіцманського райвідділу ГУ МНС спільно з екологами та працівниками товариства мисливців та рибалок виїхали у Чорторию та взялися до роботи.

Рятувальники за допомогою бензорізу розрізали пласти льоду та розширили ополонку, а також застосували пожежну мотопомпу, перекачавши воду із ополонки в невеликий отвір поряд. Це дозволило розтопити кригу та значно розширити місце у воді для лебедів. Також рятувальники з головою сільської ради завезли півтонни кормів для пернатих, тож можна впевнено сказати, що 98 лебедів зможуть перебути цю холодну зиму і дочекатися весни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ