Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Червоноградщині відбулось освячення Пантеону слави полеглим воїнам УПА

На території Радехівської громади, поблизу хутора Черуковатці, до 80-річниці створення УПА відбулося освячення Пантеону слави полеглим воїнам УПА та вхідної арки.
Фото - ЛОДА

Як повідомили в ЛОДА, антеон побудований з ініціативи місцевого жителя, митця, заслуженого працівника культури України і громадського діяча Василя Парахіна, який ще у дитинстві став свідком бою, що відбувся між трьома повстанцями та енкаведистами. У пам'ять про них  на цьому місці побудований храм та Пантеон героїв.

Відтак напередодні, 16 жовтня, представники органів місцевого самоврядування, духовенство та громада молитвою пом’янули героїв, які віддали своє життя за волю України та освятили Пантеон і вхідну арку.

Варто зазначити, що 2020 року на цьому ж місті відбулось освячення храму Покрови Пресвятої Богородиці. Будівництво церкви тривало понад 32 роки силами вищезгаданого митця Василя Парахіна. Почалось все із символічної могили на якій було встановлено хрест. Пізніше було закладено фундамент каплички, яка з часом переросла в храм, а далі він спорудив і Пантеон героїв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ