Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На Донбас з РФ за добу прибули ешелони: до 700 т боєприпасів, зброя і паливо

В окуповані Іловайськ, Харцизьк та Луганськ з території Росії прибули ешелони з боєприпасами, військовою технікою та пальним. Про це в п'ятницю, 12 лютого, повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони.

«Свідченням намірів противника щодо подальшої ескалації конфлікту є чергові факти постачання на тимчасово окуповані території України озброєння та військової техніки, боєприпасів і пального з Росії», – сказано в повідомленні.

Протягом доби ешелони прибули до Харцизька (до 200 тонн боєприпасів до 122-мм і 152-мм артилерійських систем, танків та ручних протитанкових гранатометів), Іловайська (до 240 тонн дизельного палива, три платформи з військовою технікою) і Луганська (до 300 тонн боєприпасів).

Також українська сторона надала представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ інформацію про наявність в окупованих районах Стаханова, Макіївки та Донецька танків та САУ.

Крім того, в рамках раптової комплексної перевірки бойової готовності ЗС РФ на єдиному оперативному фоні в районі мису Опук (узбережжя Чорного моря) підрозділами Чорноморського флоту і Повітряно-десантних військ відпрацьовувалися елементи морської десантної операції.

Також в районі Широкиного проведено навчання мінометних підрозділів 9 окремого мотострілецького полку (окупований Новоазовськ) 1-го армійського корпусу з виконанням практичних стрільб з метою прикриття висадки морського десанту на необладнане узбережжя Азовського моря.

НБН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ