Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

На Донбасі можуть вимкнути військове радіо "Армія FM"

Близько тридцяти телеканалів та радіостанцій можуть припинити мовлення на Донбасі та в окупованому Криму через те, що днями термін їх тимчасових дозволів спливає, а Нацрада, яка мала би продовжити їх, уже майже 2 місяці не може провести засідання.

Більше року тому Національна рада з питань телебачення та радіомовлення запустила спрощену процедуру отримання тимчасових дозволів на мовлення на території з особливим режимом. 

Завдяки такому кроку на Донбас та Крим повернулися українські мовники. Зараз термін дії усіх цих договорів сплив.

"Вже 12 липня і 3 серпня ми маємо відімкнути свої передавачі. Так, 11 липня можуть відключити 2 найбільші вежі в Гірнику і Бахмутівці, які покривають величезну територію, в тому числі тимчасово окуповану. А 3 серпня – Бахмут, Волноваха, Краматорськ, Слов'янськ, Маріуполь, Світлодарськ, Попасне, тобто фактично половина лінії фронту", – каже керівниця Військового телебачення та радіостанції "Армія FM" Яна Холодна.

Сьогодні, 2 липня, під час засідання Громадської ради, що діє при Національній раді, дорадчий орган знову висловив своє занепокоєння цією ситуацією.

Як зазначив член Громадської ради Мирослав Хом’як, питання про продовження терміну дії дозволів на тимчасове мовлення телерадіоорганізацій у зоні проведення ООС, ставить під сумнів їх подальшу роботу на цій території. Крім того, як додав голова Громадської ради Сергій Сьомкін, триває виборча кампанія, «ми бачимо, як з екранів ллється багато бруду, є порушення, однак ніхто не може все це розглянути». Він наголосив, що за таких обставин мова йде не лише про матеріальні і часові затрати компаній, а й про втрати репутаційного характеру, яких зазнають ліцензіати, народ і держава.

Громадська рада вирішила ще раз звернути увагу Національної ради на потребу якнайшвидше ухвалити нагальні для держави рішення, щоб не створити інформаційний вакуум на сході країни.

Діяльність Національної ради з телерадіомовлення вимагають розблокувати

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ