Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На Хмельниччині 2 загиблих, у Запоріжжі 3 зниклих безвісти: наслідки нічної атаки

Сьогодні вранці ворог атакував інфраструктурні обʼєкти, є руйнування житлових будинків та жертви серед цивільних.

Під ударами ворога були Запоріжжя, Хмельниччина, Одещина, Дніпропетровщина, Полтавщина, Миколаївщина, Вінниччина, Львівщина та Івано-Франківщина, Харківщина, Кіровоградщина. Повідомив у своєму офіційному Telegram-каналі Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Станом на зараз відомо про 2 загиблих людей та щонайменше 8 поранених у Хмельницькому

Також 6 травмованих та 1 загиблий у Запоріжжі, 3 особи там вважаються безвісти зниклими на місцях ударів. Інформація щодо постраждалих буде оперативно уточнюватися. 4 будинки вщент зруйновано, понад 40 – пошкоджено.

Фото: Запорізька ОВА
Фото: Запорізька ОВА
Фото: Запорізька ОВА
Фото: Запорізька ОВА
1/2

“Зараз усі наші служби долучені до ліквідації наслідків атаки. Використовуємо роботизовану техніку на небезпечних ділянках, щоб мінімізувати травмування рятувальників. Кожен громадянин за потреби може звернутися по допомогу до підрозділів ДСНС та Національної поліції”, – зауважив Ігор Клименко.

Одеська область:

Внаслідок нічної масштабної атаки ворога по енергетичних об'єктах країни пошкоджень зазнали і енергооб'єкти Одещини. Через це, за розпорядженням НЕК Укренерго, в Одесі частково відбуваються стабілізаційні відключення.

Наразі знеструмлено 53 тисячі абонентів електропостачання. Зберігаємо спокій. Фахівці проводять відновлювальні роботи.

Дніпропетровська область:

Пошкоджені енергетичні об'єкти в Дніпровському, Криворізькому, Павлоградському та Камʼянському районах. Від вибухової хвилі побиті вікна в будинках. Є перебої зі світлом та водопостачанням. Будуть введені графіки відключень.

Фото: Дніпропетровська ОВА
Фото: Дніпропетровська ОВА
Фото: Дніпропетровська ОВА
Фото: Дніпропетровська ОВА
1/2

Полтавська область

Уламками пошкоджено покрівлі трьох приватних будинків у Миргородському районі. Мобільні вогневі групи відпрацювали по повітряних цілях у Кременчуцькому районі.

Ворог здійснив наймасштабнішу за останній час атаку на українську енергетику. Наразі в області знеструмлено понад 104 тисячі побутових споживачів та 6700 юридичних. Фактично це превентивні відключення для збалансування роботи енергосистеми. Введений графік аварійних відключень на всі 10 черг. Ситуація – на контролі. Фахівці проводять відновлювальні роботи.

Миколаївська область

22 березня, о 05:10 в Миколаївському районі внаслідок ворожої атаки пошкоджень зазнав обʼєкт енергетичної інфраструктури. Детальна інформація уточнюється. Постраждалих немає.

Вінницька область

Ворог застосував гібридну тактику БПЛА і крилатих ракет. Є влучання в об’єкт критичної інфраструктури.

Львівська область

Під час повітряної тривоги безпілотник окупантів влучив в обʼєкт енергетичної інфраструктури на Стрийщині. Почалася пожежа. Станом на цю годину інформації про постраждалих не надходило.

Також у Золочівському районі, ймовірно, від падіння уламків «шахеда», розпочалась пожежа у лісовому масиві.

Івано-Франківська область

Ворог атакував Івано-Франківську область і шахедами, і ракетами. Є влучання по об’єкту критичної інфраструктури. За попередньою інформацією, постраждала одна людина.

Є пошкодження. Наразі перебоїв з електропостачанням в області не зафіксовано.

Харківська область

Протягом 4:52 — 5:30 у Харківській області здійснено масований ракетний обстріл об'єктів енергетичної інфраструктури. Понад 15 ракет С-300/Х-22. Харків тимчасово без світла.  Без електроенергії близько 700 тис. споживачів. Усі профільні служби працюють, проводиться ремонт, ситуація під контролем.

Кіровоградська область:

Внаслідок ворожої атаки на Кіровоградщині є пошкодження  господарчої будівлі. Інформація про постраждалих наразі відсутня.

Енергетики ввели графік аварійних відключень світла, щоб підтримати баланс в енергосистемі України. Кожні 2 години відключатимуть половину абонентів виключно житлового сектора у визначених територіальних громадах області. В обласному центрі під відключення потрапляють околиці міста. Відключати об’єкти критичної інфраструктури наразі не планується.

За інформацією обласних військових адміністрацій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ