Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Івано-Франківщині викрито корупційну схему оцінок майна

1/3
Івано-Франківською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за статтею «Підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми». Про це розповів спікер Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко.

Встановлено, що керівник та працівники товариства, яке офіційно здійснює діяльність у сфері оцінки майна, налагодили корупційну схему проведення експертних оцінок майна. Так, фігуранти за певну винагороду занижували вартість майна суб’єктів декларування, щоб останні мали змогу не вносити зміни у свої декларації про придбання майна та мінімізувати сплати обов’язкових податкових платежів.

Під процесуальним керівництвом прокуратури оперативними працівниками Управління захисту економіки та слідчими Івано-Франківського ВП затримано трьох членів групи під час одержання ними чергового траншу неправомірної вигоди в сумі 5 600 грн за проведення оцінки майна та видачу відповідних документів.
На даний час молодикам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368-3 КК України, та вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.
Їм загрожує до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ