Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Кубі через ураган "Ірма" евакуювали понад 36 тисяч туристів

Влада Куби вдалася до надзвичайних заходів унаслідок наближення буревію "Ірма". Десятки тисяч іноземних туристів евакуювали в безпечні місця. Європейські країни відрядили рятувальників до своїх карибських територій, - DW.

Через наближення до Куби потужного урагану "Ірма" понад 36 тисяч туристів-іноземців були евакуйовані в безпечні місця. Про це в четвер, 7 вересня, повідомило державне телебачення острівної держави.

Згідно з наявною інформацією, іноземних громадян, котрі відпочивали на Кубі, переправили з північного узбережжя, де їм загрожувала небезпека через наближення стихійного лиха, до безпечніших місць.

Щоб розмістити іноземців у готелях, туристів-кубинців, котрі відпочивали там, відправили додому, зазначається в повідомленні. Очікується, що ураган "Ірма" зачепить північне узбережжя Куби в ніч проти п'ятниці, 8 вересня, за місцевим часом.

Тим часом дедалі більше країн регіону заявили про посилення заходів безпеки через насування урагану. За підрахунками ООН, в наступні кілька днів від наслідків урагану можуть постраждати до 37 мільйонів людей. Буревій "Ірма" рухається в бік американського штату Флорида. Через наближення стихії президент США Дональд Трамп запевнив, що "напружено" працює, щоб організувати роботи з підготовки до прибуття урагану, передає інформагенція AFP.

Так само деякі європейські країни, заморські території яких зачепив ураган, відправили до Карибського регіону гуманітарні вантажі та загони рятувальників. Про відправку в постраждалий регіон гуманітарної допомоги та рятувальників повідомила зокрема влада Франції, Нідерландів та Великобританії.

Нагадаємо, ураган "Ірма" є найпотужнішим ураганом Атлантики за всю історію спостережень за ураганами. Йому присвоєно п'яту, найвищу категоріюза шкалою ураганів Саффіра-Сімпсона, швидкість вітру буревію досягає 295 кілометрів на годину. На острові Барбуда (частина держави Антигуа та Барбуда) у північно-східній частині Карибського моря, над яким епіцентр урагану пройшов у ніч на 6 вересня, пошкоджень зазнав практично кожен будинок. Також значних руйнувань зазнав острів Сен-Мартін.

Кількість загиблих внаслідок урагану залишається достеменно не відомою. Зокрема французька влада у четвер навіть відкоригувала дані щодо загиблих. За даними інформагенції AFP, стихія забрала життя щонайменше шести осіб. dpa повідомляє про як мінімуму десятьох загиблих. Згідно з прогнозами, епіцентр урагану далі пройде над островом Гаїті, Багамськими островами та Кубою, після чого "Ірма" вирушить у напрямку Флориди.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ