Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

На Луганщині збільшується захворюваність на вітрянку та скарлатину

Захворювання на вітряну віспу та скарлатину поширюються серед дітей на Луганщині.

На карантині перебувають дитячі групи у двадцяти дошкільних закладах. Медики радять батькам бути уважними до стану здоров'я дітей взимку - під час активності цих інфекцій. При перших підозрах - лихоманці та висипаннях - звертатися до лікарів. Та додають - при вчасному лікуванні жодних наслідків для здоров’я дитини ці хвороби не матимуть, повідомляють Подробности.

Луганська санстанція перевіряє дотримання свого припису в дитсадку. Тиждень тому її співробітники закрили на карантин групу, де у малюків виявили вітрянку.

Карантин оголошують, навіть якщо захворіла лише одна дитина у групі, зауважують санітарні лікарі. Адже інкубаційний період у вітряної віспи триває до трьох тижнів. Спеціальних ліків від цієї хвороби немає - кажуть медики. Це різновид герпетичної інфекції. Після одужання майже у всіх дітей на все життя з'являється імунітет.

Оксана Очеретна, головний лікар Луганського обласного центру здоров'я: Мы мажем детей зеленкой не для того, она не лечит ветрянку. А для того, чтобы предотвратить бактериальное инфицирование. В течение семи дней он должен быть на постельном режиме. Назначается молочно-растительная диета, обильное питье и уход.

Скарлатина - підступніша хвороба, попереджають лікарі. Симптоми дуже схожі на звичайну ангіну. Висипання з'являються на тілі і язику. Щоб вилікувати скарлатину, потрібні антибіотики.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ