Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівщині більшість населення не звертається до медичних закладів

Оприлюднена статистика про доступність та якість послуг закладів охорони здоров’я у Львівській області. Опитування проводилось ГУ Статистики у Львівські області спільно з Департаментом охорони здоров’я ЛОДА.

Впродовж останніх трьох місяців дві третини мешканців Львівської області жодного разу не користувались послугами сімейної амбулаторії (75,5%) та швидкої допомоги (76,1%). Ще більше половини не зверталися до спеціалізованих (58,4%) та приватних медичних закладів (54,7%).

Основними перешкодами опитувані назвали високі ціни на медикаменти та лікування (31%), довгі черги (20%) та відсутність спеціалістів (11%). Серед причини також незручне транспортне сполучення та відсутність лікаря в години прийому.

Тим не менш 57% населення Львівщини задоволені роботою закладів охорони здоров’я у своєму регіоні. Половина визначає стан свого здоров’я як задовільний і лише 12 % як поганий.

Найбільше мешканці Львівської області задоволені послугами поліклінік (33,4%) та приватних закладів (35,9%).

Також статистика показує, що більша частина населення вже обрали сімейного лікаря, що передбачено медичною реформою (61,8%).  

Дослідження охопило всі райони, міста та ОТГ Львівщини. Опитано 5586 респондентів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ