Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Нові технології майбутнього в медицині

У медицині постійно відбуваються цікаві дослідження та проводяться розробки нових методик лікування. Не останню роль у цьому процесі грають і новітні технології.

Якісний та надійний медичний портал може стати джерелом регулярних та цікавих новин на цю тему. Однак про особливо інтригуючі новинки у цій сфері варто поговорити окремо.

Нові відкриття, які пов’язані з технологіями у медицині

Таких відкриттів за останній час було зроблено кілька:

  • Відбувається прогрес у створенні біонічного штучного ока, який є вкрай складним природним механізмом. Зокрема не так давно вчені зуміли створити фоторецептори з частинок срібла, які утримуються на відповідній за формою поверхні, а також можуть перетворювати світло на електроенергію, тобто сприймати видимий спектр та перетворювати його на сигнал, який може відчути нервова система.
  • Відбувається розробка мікроскопічних роботів, які можна буде втиснути у капсулу. Після заковтування така пігулка розчиняється у шлунку, а роботи допомагають вийняти зі шлунково-кишкового тракту сторонні предмети.
  • Розробили нову технологію для вимірювання артеріального тиску. Винахід за розмірами не більший за поштову марку. ВІн аналізує реакції організму та передає дані на екран комп’ютера.
  • Якщо є ознаки жовтяниці, то онкологічні злоякісні пухлини підшлункової залози можна діагностувати без проникнення в організм, просто через аналіз стану білків очей. Наразі створюється спеціальний мобільний додаток, за допомогою якого таке первинне дослідження може зробити кожен користувач.
  • Розробляється методика, яка дозволить 3-Д принтерам аналізувати культю, а також інші параметри організму пацієнта. Таким чином можна буде у віддаленому режимі надрукувати протез (можливо, навіть з обмеженими рухомими функціями) та надіслати його клієнту без необхідності для нього долати відстані та проходити довге дослідження.

Звісно, це лише деякі з найбільш цікавих розробок, які були створені останнім часом. Зараз також, наприклад, проводиться робота над створенням роботів-доглядачів і компаньонів. Вони могли б допомагати піднімати пацієнтів, транспортувати їх та слідкувати за режимом виконання фізіотерапевтичних процедур.

Технологічні методики лікування за допомогою вже наявних гаджетів

Не всі новітні технології у медицині базуються на принципово нових пристроях. Також актуальні цікаві модифікації. Наприклад, вже давно розроблені різні методики стимуляції нервової системи, однак наразі відбувається робота над проектом, який буде працювати безпосередньо з мозковою тканиною для, наприклад, боротьби з хворобою Паркінсона. Також давно і часто використовується МРТ для дослідження стану людини. Однак саме зараз цей апарат використовують для аналізу того, як саме музика впливає на стан недоношених дітей. МРТ дозволяє ефективно відслідковувати позитивні зміни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ