Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Львівщині бракує дитячих садочків

У Львівській області бракує дошкільних закладів освіти – заявив сьогодні, 20 червня, під час засідання Колегії ЛОДА начальник Головного управління освіти і науки ЛОДА Павло Хобзей.

„Протягом останніх років закриття дошкільних навчальних закладів припинено. Щорічно зростає кількість дітей, охоплених дошкільною освітою. Зараз цей показник дорівнює майже 50% у містах і лише 10% в сільській місцевості, що в середньому становить 32%. Але аналіз дошкільної освіти в області засвідчує потреби громадян у суспільному дошкільному вихованні дітей зростають”, – сказав під час засідання Колегії Павло Хобзей. Він також повідомив, що торік було відкрито три дошкільних навчальних заклади, а вже цього року планують відкрити 10 таких закладів у сільській місцевості, 95 груп у діючих дитячих садочках та 9 навчально-виховних комплексів і відповідно збільшити кількість дітей, охоплених дошкільними закладами до 60% у містах та до 20% у селах.
До 2008 року планується відкрити 43 дошкільні навчальні заклади, 12 навчально-виховних комплексів, 156 груп в діючих дошкільних навчальних закладах. Невтішним є лише те, що розрахункові показники на дошкільну освіту Міністерства фінансів України порівняно з минулим роком зменшились на суму понад 20 млн грн і становлять зараз майже 97 млн грн. 
Наразі на Львівщині є майже 146 тисяч дітей дошкільного віку. В області функціонує 449 дошкільних навчальних закладів, де навчається 38 тисяч 500 дітей та 24 навчально-виховні комплекси "дошкільний навчальний заклад - загальноосвітній навчальний заклад", де навчаються 2 тисячі 94 дитини.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ