Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині частково відшкодують вартість обладнання, що використовує відновлювані джерела енергії

У Львівській області розпочала роботу комісія з питань відшкодування з обласного бюджету частини вартості обладнання, що використовує відновлювані джерела енергії, яке придбане і встановлене фізичними особами за власні кошти. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі ЛОДА.

Механізм відшкодування запроваджено  спільним розпорядженням голови Львівської обласної ради від 26 грудня  2019р.  №1363  та  голови Львівської облдержадміністрації     від 26 грудня 2019р. №1559/0/5-19 в рамках реалізації ʺПрограми енергозбереження для населення Львівщини на 2017 – 2020 рокиʺ.

Відшкодування коштів з обласного бюджету здійснюється шляхом їх перерахування  на поточні рахунки фізичних осіб-учасників Програми, але не більше 10% вартості обладнання.

За інформацією управління енергозбереження департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження облдержадміністрації, у Львівській області вже встановлено та експлуатується більше тисячі малих вітрових електричних станцій, систем теплопостачання та гарячого водопостачання приватних домогосподарств з використанням відновлюваних джерел енергії.

Запрошуємо мешканців області,  які встановлюють у цьому році малі вітрові електричні станції, теплові насоси  ґрунтового та повітряного типу, геліоколектори та відповідне додаткове обладнання і матеріали до них, долучатись до зазначеної Програми.

Одночасно нагадуємо мешканцям Львівщини, що у рамках Програми здійснюється також компенсація 10% тіла кредиту позичальникам, які отримали  кредити на встановлення приватних сонячних та  малих вітрових електростанцій (але не більше 100 тис. грн  та відповідно не більше 120 тис. грн на одну особу).

За роз'ясненнями  звертатись в управління енергозбереження департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження облдержадміністрації (електронна скринька: [email protected]).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ