Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині дорожчають продукти харчування

Ціни на м’ясопродукцію останніми днями на Львівщині виросли 5-10 коп., — повідомляє прес-служба Львівської ОДА з посиланням на Державну інспекцію з контролю за цінами у Львівській області. Так, упродовж 11-18 травня на ринках області середні ціни на м’ясо свинини зросли з 21,45 до 21,51 грн/кг або на 0,3%, на м’ясо птиці – з 10,01 до 10,08 грн/кг, або на 0,7%. Поряд з тим, на 4 коп. знизилися середні ціни на сало - з 11,14 до 11,10 грн/кг або на 0,4%.
Станом на 18 травня найвищі середні ціни на м’ясо яловичини були на таких ринках, як ТзОВ „Багіра – 19,22грн/кг, ТзОВ „Краківський ринок” – 19,28грн/кг, на м'ясо свинини - ТзОВ „Багіра - 25,15грн/кг, КП „Ринок” (Стрий) – 22,67грн/кг. Для порівняння, на продовольчих ринках країни середні рівні роздрібних цін станом на 12 травня були таки: на м’ясо яловичини – 20,69 грн/кг, на свинину – 23,61 грн/кг, на сало – 12,70 грн/кг і на птицю – 11,85 грн/кг, та цукор – 4,31 грн/кг.
Загалом, динаміка цін в області на основні споживчі товари відповідає загальним тенденціям, які спостерігаються як по інших регіонах, так і по Україні в цілому.
Що ж до інших продовольчих товарів, то останнім часом на ринках Львівщини дещо зросли ціни цукор-пісок та гречану крупу. Так, середній рівень цін на цукор-пісок на продовольчих ринках є вищим від зафіксованого на підприємствах торгівлі на 0,01грн/кг. на гречану крупу - з 4,00 до 4,03 грн/кг або на 0,8%. Цінова ж ситуація по хлібу була стабільною.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ