Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

На Львівщині громадяни не квапляться ставати контрактниками

На Львівщині все складніше набирати потрібну кількість контрактників для ЗСУ. Про це сьогодні, 19 липня, під час брифінгу розповів Львівський обласний військовий комісар підполковник Олександр Тіщенко, - повідомив кореспондент Гал-інфо.

«На жаль, план виконання за перший і другий квартал на контракти у ЗСУ ми виконуємо в районі 75-78%. Тяжко люди йдуть на контракт, але ми агітуємо і проводимо роботу. Дехто жаліється, що заробітна плата мала. Хтось хоче служити в певній частині. У нас іде демобілізація 5-6 хвилі і якщо люди звільняться, і ми не наберемо контрактників, то самі розумієте, що мало хто залишиться в частинах. Докладаємо усіх зусиль, щоб хоча б на 80% доукомплектувати та виконати той наряд по контракту, який нам дали», - зазначив військовий комісар.

За його словами, торік було простіше, адже була мобілізація, а контракт – це добровільно. Він пояснив, що кожен воєнком щодня проводить до 50 бесід з людьми, з яких один, можливо, погодиться підписати контракт із ЗСУ.

«Порівняно з іншими областями нашого Західного командування Львівщина на другому місці після Хмельницької області. Вони повністю виконують наряд. Можливо, там регіон бідніший. У нас всі сидять на кордоні», - припустив Олександр Тіщенко.

За його словами, найгірше виконує наряд Старосамбірський район і там через це змінили комісара.

«Він понизили на посаді», - сказав Олександр Тіщенко.

Щодо демобілізації, то воєнком виділив одну із проблем – це те, що багатьом у військових частинах під час проходження служби не вручили посвідчення учасника бойових дій.

«Вони звільняються і приходять до нас з довідками, подають документи, і ми виробляємо їм ці посвідчення. З демобілізованих понад 30% підписують контракти на продовження служби», - підсумував підполковник Тіщенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ