Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

На Львівщині на зарплату освітянам бракує 80 млн грн: у Дрогобичі вчителі не отримали ні авансу, ні зарплати за листопад

У Львівській області на виплату зарплати працівникам освіти до кінця року бракує 80 млн грн. І надії на перегляд бюджету нема. Про це сьогодні, 5 грудня, під час спільного засідання президій членських організацій Об'єднання профспілок Львівщини (бюджетної сфери) повідомив голова Львівської обласної організації профспілки працівників освіти та науки України Марія Яцейко.

Вона зазначила, що про недофінансування галузі працівники освіти заявили ще у квітні, під час акцій протесту.

Вона розповіла, що в державі складається цікавва ситуація, коли у вишах для виплати заробітної плати викладачам кошти закладені, а на оплату комунальних послуг - це лише 15-18% від потрібної суми.

«Як вищий навчальний заклад, де менша кількість платників ніж бюджетників, може самотужки покрити такі витрати?», - заявила вона.

Марія Яцейко наголосила, що існує серйозна загроза життєдіяльності установ освітньої галузі, якщо в область не надійдуть кошти із держбюджету, то на місцях їх ніде взяти.

Вона зазначила, що найскладніша ситуація у Дрогобичі та Бориславі, адже там працвники освіти залишилися без гарантованих премій. В Дрогобичі за листопад освітяни не отримали ні авансу, ні заробітної плати.

«Найгірше те, що контрольні цифри бюджету на 2013 рік в галузі освіти не є більшими ніж цього року, а тому така ж проблема буде і в 2013 році. Ми постійно намагаємося вийти на діалог з органами державної влади, але виходить так, що ми говоримо самі із собою», - наголосила Марія Яцейко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ