Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині оголосили "полювання" на пам'ятники окупантам

Мешканцям області пропонують вказати назви населених пунктів, де знаходяться пам'ятники радянським чи російським діячам.
Фото - Гал-інфо.

"Повідом, де на Львівщині є пам‘ятник окупанту", —  написав у дописі на своїй сторінці у соцмережі депутат Львівської обласної ради Захар Миляник.

Депутат закликає писати у коментарях під дописом назви населених пунктів, позначати локації, де досі стоїть маркер так званого "рускава міра".

"Сфотографуйте і киньте в коментар або в приват світлину радянського пам’ятника. Декомунізація - це наша справа. І зараз, як ніколи, на часі її завершити. Маємо демонтувати усі пам’ятники чужої ворожої армії, до лав якої українців забирали примусово. А також перейменувати вулиці та знищити всі символи ворога на нашій землі", — звернувся депутат.

До слова, 20 вересня обласна рада закликала громади області якнайшвидше завершити процес декомунізації та деколонізації. Відповідним рішенням ради територіальним громадам рекомендовано демонтувати усі пам’ятники, пам’ятні знаки, меморіали, які символізують тоталітарний окупаційний режим; про перенесення місць поховань загиблих у воєнний і післявоєнний періоди 1939 – 1954 років із території населених пунктів на кладовища та про перейменування вулиць, площ та інших об`єктів топоніміки, назви яких пов’язані з державою-агресором.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ