Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівщині перехворіли на кір майже 5 тис. людей

На Львівщині протягом попереднього тижня зареєстровано 306 випадків кору, в т. ч. 193 - серед дітей до 17 років, що становить 63,1%. Серед дорослих - 113 вип. (36,9%). Про це повідомила Гаряча лінія міста из посиланням на дані Львівського обласного лабораторного центру.

Тижнем раніше зареєстрували 338 випадків.

З початку року на Львівщині захворіли на кір 4 718 осіб, в т.ч. 3 228 дітей і 1490 дорослих. Спалахів в організованих колективах не зареєстровано. Найбільше хворіють кором на територіях: м. Львів, Пустомитівський, Стрийський, Городоцький, Перемишлянський, Яворівський райони.

В лабораторному центрі нагадують, що кір – це дуже небезпечне і заразне захворювання. Зупинити спалах може тільки вакцинація.

Батькам нагадують: якщо вашій дитині скоро виповнюється 1 рік або 6 років, їй необхідно зробити щеплення за календарем щеплень.

Якщо дитина пропустила першу чи другу дозу вакцини КПК за графіком, зверніться до медичного закладу для якнайшвидшого отримання безоплатного щеплення.

Вакцини проти кору є достатньо для проведення щеплень проти кору всім віковим групам дітей до 18 років, які цього потребують. Також обов`язково вакцинують від кору медичних працівників, працівників освітніх закладів, представників силових структур та студентів навчальних закладів без обмеження віку. Для проведення щеплень цих груп будуть використані запаси вакцин, що були закуплені у попередні роки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ