Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині понад 18,5 тисяч безробітних

Відповідно до статистичних даних станом на 16.04.2020 року за сприяння Львівської обласної служби зайнятості в регіоні роботу шукали 18,5 тисяч безробітних, з котрих більшість – жінки. Про це повідомили в Відділі інформаційної роботи Львівського обласного центру зайнятості.

- За віком найчисельнішою була група безробітних «45+» – 38,8%, молодь до 35 років – 34,4%, а особи віком 35-45 років склали 26,8%, – повідомив директор Львівського ОЦЗ В. Барилюк. – Найдинамічніше зросла частка безробітних старшого віку (55-59 років).

Більшість клієнтів служби зайнятості – майже 60% – свого часу отримали дипломи вишів, понад 30% здобули професійно-технічну освіту, а кожен десятий пошуковець праці міг «похизуватися» лише середньою освітою.

За професійними групами переважали законодавці, вищі державні службовці, керівники та менеджери – 17,2%, 14,9% склали працівники сфери торгівлі та послуг, 13,6% – робітники з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою устаткування та машин.

Частка жителів міст у складі робочої сили з числа безробітних, що не була зайнята трудовою діяльністю, становила понад 57%. Клієнти Львівського міського центру зайнятості склали 22% з числа усіх пошуковців заробітку, 28% – це жителі Самбірського, Стрийського, Жидачівського, Золочівського та Старосамбірського районів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ